Jutri bo z javno objavo poziva in pristopnice stekla akcija formiranja Sekcije Vzajemna. "VZMD si prizadeva cca. 900.000 zavarovancem oz. lastnikom omogočiti vpliv na proces združevanja Vzajemne z Adriatic Slovenico," poudarja mag. Kristjan Verbič, predse

 

 

POZIV ZAVAROVANCEM VZAJEMNE, d.v.z.

 

 

VZMD ustanavlja Sekcijo Vzajemna

 

 

 

Zavarovance Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, d.v.z., obveščamo, da je Vzajemna napovedala povezovanje z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Ker ste zavarovanci Vzajemne hkrati tudi člani in lastniki zavarovalnice, bi morali, ob morebitni združitvi oz. prenosu premoženja na Adriatic Slovenico, prejeti delnice nove, združene družbe in tako postati njeni delničarji.

 

 

V VZMD smo se v skladu z našim poslanstvom odločili, da bomo skušali zagotoviti nadzor procesa združevanja, z namenom zaščite interesov lastnikov (zavarovancev) Vzajemne, ki vas je, po naših informacijah, blizu 900.000, pri čemer ste vsi potencialni mali delničarji. Doslej smo v okviru naših prizadevanj od uprave Vzajemne pridobili naslednja zagotovila:

 

 

· Združenju bo dostopna dokumentacija v zvezi s povezovanjem, Vzajemna bo VZMD in njegovi sekciji na voljo za vse informacije in pojasnila ter bo na vprašanja VZMD odgovarjala v roku 48 ur;

 

 

· VZMD lahko sodeluje pri iskanju rešitev za zagotovitev ustrezne organizacije skupščine Vzajemne in obveščanje zavarovancev s pomočjo VZMD;

 

 

· VZMD se lahko pred sprejemanjem odločitev oz. obravnavo združevanja na skupščini Vzajemne seznani in opredeli do dokumentacije v zvezi s povezovanjem, naprimer s cenitvami in določitvijo menjalnega razmerja, na podlagi katerega bodo zavarovanci Vzajemne dobili delnice;

 

 

· Združenju bo omogočeno celovito obveščanje, v Sekcijo vključenih lastnikov Vzajemne, o vseh relevantnih dejstvih in okoliščinah.

 

 

VZMD je v zadnjih mesecih sistematično zbiralo in uspelo pridobiti številne informacije in zagotovila v zvezi z napovedanim povezovanjem. Pri naših nadaljnjih aktivnostih pa bo bistvenega pomena množičnost in složnost pa tudi usklajenost, strokovna utemeljenost in domišljenost postopkov in ravnanj. VZMD je pripravljeno v procesu združevanja Vzajemne z Adriatic Slovenico potencialnim malim delničarjem nuditi vso razpoložljivo infrastrukturo, strokovno pomoč in informacije.

 

 

Zato je toliko pomembneje, da se vključite v VZMD oz. našo Sekcijo Vzajemna ter v okviru in s pomočjo Združenja izkoristite in udejanjite vse legalne možnosti za zaščito vaših interesov in premoženja iz tega naslova. V minulem letu smo, v imenu združenih malih delničarjev - prav zaradi organiziranega skupnega nastopa v okviru VZMD, na nekaterih skupščinah družb preprečili sprejem odločitev, ki bi bile v škodo malih delničarjev, spet na drugih skupščinah, pogajanjih, postopkih ipd. pa dosegli sprejem odločitev, ki so v prid malim delničarjem.

 

 

Vabimo vas, da izpolnite priloženo pristopno izjavo in nam jo do 10. marca 2007 pošljete na zgoraj navedeni naslov sedeža Združenja. Pristopno izjavo lahko izpolnite in odpošljete tudi v elektronski obliki na naši spletni strani www.vzmd.si/vzajemna. Za vse dodatne informacije pa smo dosegljivi vsak delavnik na zgoraj navedenih številkah in naslovih.

 

 

Lep pozdrav in srečno,

 

 

 

mag. Kristjan Verbič
predsednik VZMD