V okviru 7-dnevnega roka od sklica skupščine je VZMD vložil nasprotni predlog k Predlogu sklepa pri 6. točki dnevnega reda 34. skupščine družbe Zavarovalnica Triglav, d.d., sklicane preteklo sredo 26. 5. 2010 in sicer za 28. 6. 2010. Z nasprotnim predlogom k Predlogu, kot ga je podal nadzorni svet družbe, VZMD predlaga, da se namesto Vladimirja Uršiča »za nadomestnega člana Nadzornega sveta imenuje dr. Ludvik Toplak, z mandatom od dneva imenovanja na skupščini do 7. 4. 2013.« 

VZMD.TV - zgovorno in aktualno poročilo z 32. skupščine, 6. 4. 2009, pa tudi 33. skupščine Zavarovalnice Triglav, 24. 8. 2009:

 

 

Podobno kot v drugih delniških družbah, ki so glede na lastniško strukturo primerljive z družbo Zavarovalnica Triglav, d.d., si tudi v primeru slednje VZMD utemeljeno prizadeva, da bi devetčlanski nadzorni svet družbe vključeval vsaj enega člana, ki bi avtonomno, strokovno in kredibilno predstavljal male delničarje oz. odražal ta pomemben segment lastniške strukture. V lastniški strukturi družbe Zavarovalnica Triglav, je namreč preko 30.000 malih delničarjev, ki imajo skupaj v lasti blizu 16 % vseh delnic družbe, vendar doslej na ta način žal niso imeli možnosti ustrezne participacije pri nadzoru in upravljanju.

Zato se je Komisija VZMD za izbor kandidatov za člane nadzornih svetov nemudoma odzvala na uradno sporočilo, z dne 13. 4. 2010 - o sklepu Nominacijskega odbora o objavi poziva k vlaganju kandidature za nadomestnega člana Nadzornega sveta družbe Zavarovalnica Triglav, d.d. Komisija VZMD je tako na svoji korespondenčni seji, dne 19. 4. 2010, soglasno sprejela odločitev, da za nadomestnega člana nadzornega sveta družbe Zavarovalnica triglav, d.d., predlaga kredibilnega in nespornega strokovnjaka z bogatimi izkušnjami - dr. Ludvika Toplaka. Navedenega kandidata so člani Komisije izbrali iz nabora preko 30 evidentiranih kompetentnih kandidatov.

VZMD je omenjeni predlog 19. 4. 2010 poslal nadzornemu svetu družbe Zavarovalnica Triglav, d.d., ob čemer so izrazili upanje, da »mali delničarji tokrat lahko računajo na podporo Nominacijskega odbora in obstoječega Nadzornega sveta«. Zato so v VZMD  z nelagodnim presenečenjem sprejeli odločitev Nadzornega sveta družbe, ki je razvidna iz sklica 34. skupščine, objavljenega 26. 5. 2010. Skladno s temeljnimi načeli korporativnega upravljanja in načeli OECD je po prepričanju VZMD skrajni čas, da mali delničarji tudi v tej družbi dočakajo izvolitev nadzornika.

Kot del nasprotnega predloga je VZMD priložil tudi »Europass« življenjepis kandidata, iz katerega so razvidne njegove presežne kvalifikacije in izkušnje.

Dr. LUDVIK TOPLAK, doktor pravnih znanosti.

Izkušnje: predsednik Evropskega centra Maribor, univerzitetni profesor za civilno in mednarodno gospodarsko pravo, veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu, rektor Univerze v Mariboru, član Republiške skupščine in predsednik Družbeno-političnega zbora, podpredsednik Iskre Delta Computers, izkušnje ima tudi z delom v Sekretariatu za zakonodajo Beograd. Pridobil je številna socialna in tehnična znanja ter kompetence za vodenje velikih in malih sistemov - posebej v gospodarstvu - pri tem je vzpostavil širok krog komunikacij v gospodarstvu, izobraževanju, raziskovanju in politiki.