Na današnjem zboru malih delničarjev Farm Ihan d.d. so bili sprejeti pomebni sklepi in odločitve.

Z A P I S N I K

setanka malih delničarjev Farme Ihan d.d., Breznikova c. 89, Domžale in  malih delničarjev Emona - Farma  Ihan družba pooblaščenka d.d., Breznikova  c. 89, Domžale, ki je bil 16. 08. 2006 ob 18. uri v Gasilskem domu v Ihanu.

Prisotni: 11 delničarjev Farm Ihan d.d. in 45 delničarjev Emona - Farma Ihan družba pooblaščenka.
Ostali pristoni: mag. Kristjan Verbič in Rajko Stankovič, Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD)

DNEVNI RED:
1. Otvoritev sestanka malih delničarjev, ugotovitev prisotnosti ter seznanitev z dnevnim redom
2. Izvolitev vodstva sestanka, preštevalca prisotnosti, zapisnikarja in overovateljev zapisnika
3. Seznanitev malih delničarjev o možni zaščiti vloženega kapitala
4. Pregled sporazuma malih delničarjev
5. Sprejem sporazuma malih delničarjev
6. Dogovor o prisotnosti na skupščinah Farme Ihan d.d. in morebitna pooblastila zastopnikov na skupščinah


Ad 1)
Brnot Andreja je pozdravila vse prisotne in jih tudi seznanila z namenom sestanka. Poudarila je, da je bil sestanek sklican z namenom, da mali delničarji Farm Ihan d.d. in  Emona- Farma Ihan družba pooblaščenka d.d., sodelujemo skupaj in skupaj zaščitimo svoj kapital, ki ga imamo v Farmi Ihan d.d., saj bomo le s skupnim sodelovanjem in enotnim nastopom lahko dosegli svoj cilj, to je odkup delnic po pošteni ceni.

Ad 2)
Prisotni so se strinjali, da sestanek vodi Andreja Brnot, preštevalka prisotnih na sestanku je bila Dragica Krajšek, zapisnikar Ivica Zupančič, overovatelja zapisnika pa Janko Ros in Andrej Pučko.

Ad 3)
Andreja Brnot je prisotne seznanila o možnosti zaščite našega vloženega kapitala. Poudarila je, da je vključitev v Vseslovensko združenje malih deležnikov in sprejem delničarskega sporazuma edini možni način za odkup delnic v  paketu. Prav tako je poudarila, da nas bo sprejeti delničarski sporazum zavezoval, da sodelujemo skupaj in skupaj zaščitimo svoj kapital.

Mag. Kristjan Verbič, predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev pa je prav tako prisotnim pojasnil način in možnost, da se delnice, ki jih mali delničarji Farme Ihan imamo, ponudijo v odkup v paketu, saj s strani Farme Ihan oz. večinskega lastnika ali koga tretjega doslej očitno ni bilo interesa za nakup delnic po pošteni ceni.
Poudaril je tudi, da ni možno pričakovati uspeha, če smo kot mali delničarji razdrobljeni, uspeh je pričakovati le tako, da se kot mali delničarji združimo. Vsak zainteresirani mali delničar Farme Ihan bo lahko dobil kopijo delničarskega sporazuma, ki ga bo lahko po presoji podpisal, podpis pa je smiselno overiti tudi pri notarju. Za termin overovitve podpisa statuta pri notarju se bo dogovorila Andreja Brnot.
Prav tako je Kristjan Verbič prisotne tudi opozoril na to, naj mali delničarji Farme Ihan pričakujejo možnost pritiska in ponudbe za prodajo delnic posameznikov. Prav tako pa je možno pričakovati tudi interes in prisotnost javnih občil.
Mali delničarji so s podpisom statuta zavezani k skupni poti do ponudbe in prodaje delnic.
Kristjan Verbič je podal tudi odgovore na nekatera vprašanja prisotnih.
S strani Kristjana Verbiča je bilo tudi poudarjeno, naj bi se mali delničarji udeležili skupščine Farme Ihan v čimvečjem številu, saj bi tudi z udeležbo na skupščini dokazali pripravljenost postaviti se za svoje pravice in premoženje.

Andreja Brnot pa je pri tem poudarila, da bomo pri nadaljnjem delu nujno potrebovali pravno pomoč, zato je potrebno, da takšno pomoč najamemo in jo tudi plačamo.

Po razpravi so bili sprejeti naslednji sklepi sestanka malih delničarjev:

1. SKLEP: Ustanovi se sekcija malih delničarjev Farme Ihan pri Vseslovenskem združenju malih delničarjev (VZMD).

2. SKLEP: Za predsednico sekcije in posebno pooblaščenko sekcije malih delničarjev Farme Ihan pri VZMD se menuje Brnot Andrejo.

3. SKLEP: Udeleži se skupščine Farme Ihan in Družbe pooblaščenke.

4. SKLEP: Skupščine se udeleži osebno ali s pooblastilom.

5. SKLEP: Mali delničarji Farme Ihan pristopamo k delničarskem sporazumu, ki ga individualno podpisujemo. Podpise bomo tudi notarsko overili do 31. 08. 2006 pri notarju v Domžalah.

6. SKLEP: Za uspešno uveljavljanje naših pravic bomo najeli pravno pomoč.

7. SKLEP: Formira se Izvršni odbor sekcije malih delničarjev Farme Ihan pri VZMD, ki med drugim pripravi pogajalska izhodišča z namenom prodaje delnic Farme Ihan in Farme Ihan Družbe pooblaščenke v naslednji sestavi:

Andreja Brnot, Andrej Pučko, Janko Ros, Jure Dokl, Franc Dokl, Anton Cerar, Jaka Telban, Dušan Tarič, Renata černivec, Marjeta Predalič, Damjan Darovec in Niko Orešek.

Za predsednico Izvršilnega odbora sekcije malih delničarjev se imenuje Andrejo Brnot.

Prvi sestanek izvršilnega odbora bo v petek, 18. 08. 2006 ob 18. uri pri Andreji Brnot.

8. SKLEP: Mali delničarji Farme Ihan soglašamo, da se določen procent (%) od morebitne izpogajane cene delnic nameni strokovni pogajalski ekipi in predsednici sekcije malih delničarjev Farme Ihan.

Sestanek je bil zaključen ob 19.30 uri.


Zapisala: Ivica Zupančič

Overovatelja zapisnika: Andrej Pučko in Janko Ros