Delo, 14.06.2014

Žabo kuhamo_pre_počasiBRODET Žabo kuhamo (pre)počasi Tajkunom se v Sloveniji zadnje čase slabo godi. Na akcijo Brežiška zveza smo čakali pet let več kot pri stricu Igorju in stricu Bošku, ampak star brežiški pregovor pravi: Počasi se žaba kuha. Seveda so imeli pri tej brežiški tajkunski zamudi svoje prste vmes tudi številni drugi strici, ampak čas je neizprosen sodnik, trdi Škarpena, ki nikakor ni mogla verjeti, koliko trdih besed je slišala o tokratnem »žabjem« primeru. Kot da ni imel niti enega podpornika. Zamerili so mu mali delničarji, odvetniki, poslovni partnerji, smehljajo se poučeni novinarji, ki so na ta močnik že dolgo čakali, otepajo se ga prav vse politične struje, vključno z Nires in stranko Karbo Pabo, privoščijo mu z vseh strani, cela množica zaposlenih, bivših zaposlenih ... in kdo ve, ali ne tudi desne noge in roke...

Preberite več:

Delo, 14.06.2014

Umazano Istrabenzovo_perilo_za_soprogo_in_sinaUmazano Istrabenzovo perilo za soprogo in sina Družinski posel Marino Antolovič, ki vodi Istrabenz turizem, pere hotelsko perilo v Virdisu, podjetju v lasti njegovih družinskih članov Portorož - »Sam si tega ne bi privoščil. Gre za velik posel, vreden je več kot milijon evrov na leto,« je o poslu, za katerega najemajo zunanjega izvajalca, kratek Marko Jazbec, predsednik uprave družbe Hoteli Bernardin. Zanimalo nas je, ali bi, tako kot njegov portoroški kolega Marino Antolovič, hotelsko perilo pral kar v družinskem podjetju.

Preberite več:

Več prispevkov