Skladno s sklepom, ki ga je Svet VZMD sprejel na svoji 8. redni seji, dne 21. 4. 2010, VZMD odtlej na svoji spletni strani objavlja vso zadevno korespondenco z ATVP (Agencijo za trg vrednostnih papirjev). Zato je VZMD danes, neposredno po prejetih vprašanjih novinarja Dnevnika (v celoti sledijo v nadaljevanju), na ATVP poslal dopis, kot sledi.

Spoštovani!

Seznanjam vas z vprašanji Matjaža Polaniča, novinarja časopisa Dnevnik, ki sem jih danes prejel po elektronski pošti (v nadaljevanju, spodaj).

Zanima me, od kod novinarju podatki, da:

  • naj bi bil Kristjan Verbič naznanjen državnemu tožilstvu;
  • naj bi Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) prejelo odločbo. Ker sem na službeni poti v tujini, sem pri sodelavcih po telefonu preveril, ali je VZMD danes prejel kakšno pošto od Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP). Izvedel sem, da VZMD danes od ATVP ni prejel nobene pošte.

Čudi in skrbi me, da je novinar »seznanjen« z zadevami, o katerih domnevne stranke v postopku pri ATVP ne vedo ničesar. Prosim vas za čimprejšnji odgovor.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.

Mag. Kristjan Verbič

Predsednik

 

Sledi pismo novinarja Dnevnika:

From: Matjaž Polanič [mailto:Matjaz.Polanic@dnevnik.si]
Sent:
Friday, June 04, 2010 11:37 AM
To:
info@vzmd.si; Kristjan Verbič; kristjan.verbic@vzmd.si
Subject:
Novinarska vprašanja
Importance:
High

 

Spoštovani mag. Kristjan Verbič,

 

na Vas se obračamo z našimi vprašanji in Vas prosimo, če bi nam lahko vaše odgovore posredovali tekom današnjega dne oziroma najkasneje danes do 18. ure.

 

Kako komentirate informacije, da Vas je ATVP zaradi zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe notranjih informacij pri nakupu in prodaji delnic Velane naznanila državnemu tožilstvu?

 

Ali lahko potrdite, da ste na VZMD prejeli odločbo Agencije za trg vrednostnih papirjev, s katero vam je ta naložila sanacijo stanja in ureditev razmer na način, ki bo onemogočal, da predstavniki VZMD kupujejo ali prodajajo delnice družb, o katerih imajo notranje informacije? Kako komentirate odločbo ATVP?

 

Vnaprej hvala za odgovore

S spoštovanjem

Matjaž Polanič

novinar Dnevnika

matjaz.polanic@dnevnik.si

031 684 399

 

Dodatna, že objavljena pojasnila:

Skladno s sklepom, ki ga je Svet VZMD sprejel na svoji 8. redni seji, dne 21. 4. 2010, so odtlej na spletni strani VZMD objavljeni tudi vsi dosedanji zahtevki ATVP ter pripadajoči odgovori VZMD (www.vzmd.si/velana), sproženi so bili postopki za zaščito dobrega imena VZMD, spričo poizkusov diskreditacije njegovih prizadevanj pri uresničevanju interesov malih delničarjev, v prispevkih VZMD.TV pa podana podrobna pojasnila o manipulaciji Velana:


 

VZMD.TV - poročilo z razširjene razprave o aktualnih vprašanjih po 8. redni seji Sveta VZMD, 21. 4. 2010 - s predstavniki Strokovnega sveta in Sekcije Velana (1. in 2. del):