Sekcija malih delničarjev Farm Ihan pri VZMD je pripravila izjavo za javnost glede na intenzivno dogajanje v zadnjih dneh ter pred četrtkovo skupščino Farm Ihan.

IZJAVA ZA JAVNOST
Izvršilnega odbora Sekcije malih delničarjev Farm Ihan pri VZMD


Več kot 30% lastniške strukture - malih delničarjev FARM Ihan d.d. (v nadaljevanju FI) in Emone Ihan, družbe pooblaščenke d.d. Ihan, podpisnikov sporazuma malih delničarjev FI, s ciljem paketne prodaje delnic FI, je preko sekcije 108 malih delničarjev FI v sklopu in s pomočjo Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) formiralo strokovno pogajalsko skupino, ki že sprejema ponudbe potencialnih kupcev delnic.

Večina malih delničarjev, ki so sodelovali pri internem lastninjenju (podpisnikov sporazuma) na FI ni več zaposlenih (upokojenci, družinski člani in bivši zaposleni). Izplačil dividend že nekaj let ni, srečneži, ki jim je do sedaj uspelo prodati svoje delnice so redki, cena po delnici pa različna (za manj »zaslužne« krepko pod nominalno vrednostjo). Slutimo, da je bila tudi v ta namen ustanovljena družba TriTri d.o.o., katere lastniki so vodstveni delavci FI (tudi člani nadzornega sveta), ki obvladuje družbo pooblaščenko, prek nje pa FI.

Še zaposleni delničarji FI pa naj bi bili jutri - na vabilo direktorja FI mag. Marka Višnarja - v ponedeljek 18. septembra, ob 12.30, v prostorih menze na FI
»seznanjeni z razlogi zakaj prodaja delnic Farm Ihan morda sploh ni vašem interesu«.
Morda bodo malim delničarjem končno dostopne tudi relevantne informacije o poslovanju in stanju podjetja ter pojasnjeno kolikšna je »poštena« vrednost Farm Ihan, zakaj se nasprotuje in odlaša z izredno revizijo, onemogočanju prodaje lastnih delnic malih delničarjev in še kaj?!


Izvršilni odbor Sekcije malih delničarjev FI pri VZMD
Predsednica Andreja Brnot

Domžale, 17. 9. 2006