VZMD vas, skupaj s Svetovno federacijo investitorjev, Evropskim združenjem delničarjev in Evropsko federacijo uporabnikov finančnih storitev, vabi na

investoExpo

največje srečanje predstavnikov investitorjev v svetovnem merilu -
preko 100 eminentnih gostov in govorcev iz 55 držav.

20. in 21.9.2012, Cankarjev dom.

Ne zamudite priložnosti, ko se bo svet srečal v Ljubljani!

prijavnica1


Pred skorajšnjim pričetkom investitorskega tedna, »investors’ Week« - največjega srečanja predstavnikov investitorjev v svetovnem merilu, ki bo potekalo od 19. do 23. septembra v Sloveniji - vas vabimo k udeležbi na otvoritvah, sprejemih in podelitvah nagrad ter obisku mednarodnega investitorskega sejma »investo Expo« in konference o izobraževanju uporabnikov finančnih storitev.

investoExpo-Program-slikaMednarodno srečanje preko sto predstavnikov investitorjev iz 55 držav se bo pričelo 19. septembra, s slavnostnim sprejemom in večerjo, v ljubljanskem hotelu Slon. Nadaljevalo se bo z investitorsko konferenco in sejmom, 20. in 21. septembra, v Veliki sprejemni dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma (program). Pri tem bodo, v okviru globalno in lokalno aktualnih razprav, sodelovali najuglednejši domači in tuji strokovnjaki (gosti iz tujine), hkrati pa se bodo predstavila tudi številna podjetja in institucije.

V času investitorske konference in sejma »investo Expo« bosta v Cankarjevem domu ter ob večernem sprejemu na Ljubljanskem gradu, s strani Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) in Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), podeljeni tudi dve priznanji oz. nagradi, in sicer družbi Krka, d.d., nagrada »Delničarjem prijazna družba«, družbi Gorenje, d.d., pa nagrada »Zgledno korporativno upravljanje multinacionalke«(VIDEO REPORTAŽA z lanskoletne podelitve).

»investors’ Week« VZMD pripravlja skupaj z vplivnimi mednarodnimi organizacijami - Svetovno federacijo investitorjev (WFI), Euroshareholders in Evropsko federacijo uporabnikov finančnih storitev (EuroFinuse), ob podpori Evropske komisije - ki bodo imele tokrat prvič doslej skupno srečanje ter letna zasedanja istočasno in na istem mestu. Ob tem se bodo v Sloveniji mudili najvišji predstavniki nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev, ki samo v Evropi neposredno predstavljajo več kot 4 milijone individualnih investitorjev, poleg njih pa številni visoki funkcionarji investitorskih organizacij, skladov in združenj delničarjev z vsega sveta.

investoExpo-Gosti-slikaIzjemno priložnost želimo v okviru programov VZMD (investo.international - International Investors' Network ter investo.si - Invest to Slovenia) optimalno izkoristiti tudi za naš gospodarski prostor. Tako smo med drugim omogočili podjetjem, institucijam, skupnostim in posameznikom iz Slovenije, regije in širše, da se aktivno vključijo v program konference ter se predstavijo uglednim mednarodnim gostom, kot tudi drugim vabljenim in obiskovalcem konference in sejma.

Program investo.si je VZMD vzpostavil leta 2008, pred prvo investitorsko konferenco in sejmom investo Expo, ob letnem zasedanju Euroshareholders v Ljubljani. Odtlej smo izpeljali odmevne predstavitve poslovnih priložnosti in slovenskih investicijskih potencialov v Belgiji, Bolgariji, Braziliji, Franciji, Holandiji, Libanonu, Luksemburgu, Nemčiji, Poljski, Sloveniji, Španiji, Turčiji in Veliki Britaniji, pri čemer je tudi v prihodnje načrtovana intenzivna prisotnost v mednarodnem investicijskem prostoru, na tovrstnih sejmih, konferencah in predstavitvah (vabljeni k ogledu video reportaž na: www.vzmd.tv in www.investo.tv).

investoExpo-Revija-01Zaradi izjemnega zanimanja za obisk mednarodne investitorske konference in sejma investo Expo prosimo, da za vašo cenjeno udeležbo izpolnite Prijavnico. Z natisnjenim Potrdilom prijave, ki ga boste naknadno prejeli na vaš e-naslov, boste lahko prevzeli brezplačno vstopnico, in sicer na vhodu Cankarjevega doma (Trg republike), pol ure pred otvoritvama 20. in 21. 9. 2012 ter v celotnem času poteka programa investo Expo.

S prijavo si zagotovite tudi mapo z gradivi in revijo investo Expo ter sedež (v primeru razpoložljivosti) v Veliki sprejemni dvorani, kjer bo potekala mednarodna investitorska konferenca.

Brez Potrdila o prijavi so vstopnice plačljive - 20 EUR (z vključenim DDV) za oba dneva in enako za posamezen dan obiska investoExpoter jih je (v primeru razpoložljivosti) moč kupiti na vhodu Cankarjevega doma.

Udeležba na večernih sprejemih in pogostitvah (19. septembra v hotelu Slon in 20. septembra na Ljubljanskem gradu) bo mogoča le z individualnim vabilom, zanj pišete na: info@vzmd.si.

Veselimo se vašega obiska!

Janja Žlogar Piano
predsednica Sveta VZMD

dr. Ludvik Toplak
predsednik Strokovnega sveta VZMD

mag. Kristjan Verbič
Predsednik VZMD


ČLANI ČASTNEGA ODBORA “INVESTORS’ WEEK”

Jella Benner-Heinacher - Predsednica Euroshareholders in EuroFinuse
Karl Viktor Erjavec - Minister za Zunanje Zadeve Republike Slovenije
Roger Ganser - Predsednik WFI
Dr. Jean-Pierre Paelinck - Generalni Sekretar WFI; Častni Generalni Sekretar Euroshareholders
Prof. dr. Stanislav Radovan Pejovnik - Rektor Univerze v Ljubljani
Prof. dr. Ernest Petrič - Predsednik Ustavnega Sodišča Republike Slovenije
Guillaume Prache - Generalni Sekretar Euroshareholders; Izvršni Direktor EuroFinuse
Prof. dr. Danijel rebolj - Rektor Univerze v Mariboru
Andrej Šketa - Predsednik Uprave Ljubljanske Borze
Dr. Janez Šušteršič - Minister za Finance Republike Slovenije
Prof. dr. Ludvik Toplak - Predsednik Alma Mater Europea - European Center Maribor, Predsednik Strokovnega sveta VZMD
Dr. Gregor Virant - Predsednik Državnega Zbora Republike Slovenije 


Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki: 

VIDEO POVABILO na Investors` Week 2012 - septembra v Ljubljani največje srečanje investitorjev v svetovnem merilu - vabilo k predstavitvi ter vzpostavitvi neposrednih stikov s preko 100 predstavniki združenj delničarjev in investitorjev iz 55 držav 

VIDEO NAJAVA Investors` Week 2012 - septembra v Ljubljani največje srečanje investitorjev v svetovnem merilu - vabilo k predstavitvi ter vzpostavitvi neposrednih stikov s preko 100 predstavniki združenj delničarjev in investitorjev iz 55 držav 

BRUSELJ - Evropska federacija uporabnikov finančnih storitev (EuroFinuse) in VZMD izražata utemeljeno zaskrbljenost nad predlogom reforme evropske regulativerevizijskega trga, o kateri razpravlja Evropski parlament (Bruselj, avgust 2012)

BRUSELJ - Izvršni odbor EuroFinuse danes o združevanju dveh največjih evropskih organizacij delničarjev in investitorjev v okviru Investors' Week septembra v Ljubljani(Bruselj, junij 2012)

SAO PAULO - ob uspešnem obisku močne gospodarske delegacije pod vodstvom podpredsednika Vlade RS, mag. Žerjava, tudi predstavnika VZMD o povezovanju slovenskega in brazilskega gospodarstva v okviru investo.international in investo.si, ob skorajšnjih Investors' Week in investo Expo v Sloveniji (Sao Paulo, junij 2012)

GOSPODARSKA DELEGACIJA V BRAZILIJO - v okviru priprav na obisk predsednika Vlade RS s številčno gospodarsko delegacijo je v prostorih Vlade RS potekal Pripravljalni seminar - udeležba predstavnikov VZMD in programa investo.si

GOSPODARSKA DELEGACIJA V BRAZILIJO - v okviru priprav na obisk predsednika Vlade RS s številčno gospodarsko delegacijo je včeraj v Državnem zboru RS potekala okrogla miza o  strateških možnostih Slovenije v kontekstu zelene gospodarske politike - udeležba predstavnikov VZMD in programa investo.si (Ljubljana, maj 2012)

MEDNARODNA KONFERENCA »AFRICA DAY« - izjemni potenciali za (gospodarsko) sodelovanje med Slovenijo in državami afriške celine - udeležba predstavnikov VZMD in investo.si v kontekstu skorajšnjih Investors' Week in investo Expo (Ljubljana, maj 2012)

VIDEO REPORTAŽA - na Dnevu slovenskega kapitalskega trga Ljubljanske borze sta se že tretje leto predstavila tudi investo.si in VZMD - tokrat s poudarkom na mednarodnem investicijskem srečanju »investo Expo« (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - o obisku predstavnika Misije Mednarodnega denarnega sklada (MDS) na sedežu VZMD (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - investo.si in VZMD se letos že tretjič predstavljata na sejmu Kapital 2012 (Ljubljana, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - tudi ugledni udeleženci mednarodne konference ”Bled Forum” izrazili močan interes za ”Investors’ Week” med 19. - 23. septembra v Ljubljani (Bled, april 2012)

VIDEO REPORTAŽA - »Investors' Week 2012«, ki bo septembra v Ljubljani, k udeležbi navdušil vplivne predstavnike investitorjev in evropskih institucij tudi na Mednarodni konferenci na Bruseljski borzi (Bruselj, Gent, Ljubljana, marec 2012)

VIDEO REPORTAŽA - ugledni udeleženci dveh blejskih mednarodnih konferenc ”India and Slovenia as Business Partners” in ”CloudForum” izrazili močan interes za”Investors’ Week”, septembra v Ljubljani (Bled, marec 2012)

VIDEO UTRINKI - Predsednik Svetovne federacije investitorjev (WFIC) na ljubljanskem Nebotičniku najavil največje mednarodno srečanje predstavnikov investitorjev, ki ga v 2012 v Sloveniji organizirajo z VZMD, ter podelil nagradi»Delničarjem prijazna družba« in »Smeli borzni koraki« (Ljubljana, december 2011)

VIDEO REPORTAŽA ter VIDEO COMMENTARY o uradnem in prijateljskem obisku direktorja EuroInvestors in sekretarja Euroshareholders, častnega gosta VZMD na obeh osrednjih investitorskih sejmih v Sloveniji, v luči programa investo.si in mednarodnih dejavnosti VZMD (Ljubljana, april 2011)

VZMD.TV  - utrinki s prireditve Dan slovenskega kapitalskega trga (Ljubljana, maj 2010)


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 240 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.invest-to.net - več o mreži 55 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - invest-to.net