Nekaj ur pred iztekom leta 2007 je KD Holding iz KD Življenje izključil male delničarje. Silvestrske skupščine se je kot pooblaščenec udeležil predsednik VZMD in predlagal nasprotni predlog ter napovedal izpodbojno tožbo.

 

Na dnevnem redu skupščine KD Življenje, zavarovalnice , d.d., sklicane 31. 12. 2007, ob 13. uri, je bila edina točka dnevnega reda Izključitev manjšinskih delničarjev, ki jo je predlagal glavni delničar - družba KD Holding, finančna družba, d.d. Predlog je bil na skupščini sprejet, saj mu je nasprotoval le predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, kot pooblaščenec malih delničarjev.


 

Predsednik VZMD je po skupščini ponovil, da gre za vrhunec posmeha prijaznim običajem prednovoletnih obdarovanj in nadaljevanje prakse iztisnitev, ki jo je glavni delničar in protagonist KD Holding vzpostavil že z izključitvijo malih delničarjev iz AdriaticSlovenice na Mednarodni dan človekovih pravic, 10. 12. 2007.

 


 

Tudi na tokratni skupščini je predsednik VZMD argumentiral in predlagal nasprotni predlog za zvišanje predvidene odpravnine - žal neuspešno in brez posluha glavnega delničarja - ter napovedal izpodbojno tožbo, saj so na skupščini iz nepojasnjenih razlogov pripoznali veljavnost le šestih pooblastil malih delničarjev. Sicer je VZMD prejelo pooblastila skoraj tretjine vseh malih delničarjev.

Značke: skupščina