Obvestilo Poslovnega sistema Mercator in VZMD o podpisu Pogodbe o svetovanju in izvedbi organiziranega zbiranja pooblastil delničarjev za 14. redno skupščino delničarjev, ki bo 26. 8. 2008. Skladno s pogodbo bosta Mercator in VZMD predlagala vsak po tri zaupanja vredne pooblaščence, ki jih bodo delničarji lahko pooblastili za uresničevanje svojih pravic.

Na podlagi določb Zakona o trgu vrednostnih papirjev in Pravil Ljubljanske borze vrednostnih papirjev, d.d., družba Poslovni sistem Mercator, d.d., Ljubljana, delničarje in javnost obvešča

O organiziranem zbiranju pooblastil za uresničevanje glasovalnih pravic delničarjev

Družba Poslovni sistem Mercator, d.d., že od leta 1997 aktivno spodbuja delničarje k izvrševanju njihovih pravic z organiziranim zbiranjem pooblastil, na podlagi katerih lahko tudi brez osebne udeležbe na skupščini uveljavljajo svojo pravico do glasovanja in s tem tudi neposredno vplivajo na upravljanje družbe.

Skladno s priporočili Kodeksa upravljanja javnih delniških družb, Poslovni sistem Mercator, d.d., svoje delničarje obvešča, da je dne 29.7.2008 z VZMD - Vseslovenskim združenjem malih delničarjev, podpisal pogodbo o svetovanju in izvedbi organiziranega zbiranja pooblastil delničarjev za 14. redno skupščino delničarjev, ki bo 26. avgusta 2008. Skladno s pogodbo bosta Mercator, d.d., in VZMD izbrala vsak po tri zaupanja vredne pooblaščence, ki jih bodo lahko delničarji pooblastili za uresničevanje svojih pravic.

Informacije se objavljajo na podlagi določil 130. in 136. člena Zakona o trgu finančnih inštrumentov.

Obvestilo bo od 29.7.2008 in najmanj za obdobje 5 let objavljeno tudi na spletnih straneh družbe www.mercator.si. Obvestilo bo objavljeno tudi na spletnih straneh VZMD - Vseslovenskega združenja malih delničarjev www.vzmd.si.