VZMD si že vse od ustanovitve prizadeva ščititi interese, pravice in naložbe malih delničarjev tudi z izvolitvijo avtonomnih, strokovnih in kredibilnih članov nadzornih svetov, ki bi kot predstavniki malih delničarjev ustrezno odražali ta segment lastniške strukture delniških družb. Skupni delež malih delničarjev namreč pogosto predstavlja pomemben, kontrolni ali celo večinski delež v delniški družbi, po drugi strani pa v nadzornih svetih doslej žal ni bil (primerno) zastopan. Zato bo VZMD na letošnjih skupščinah delniških družb - toliko bolj pa že pri postopkih, pripravah in oblikovanju predlogov zanje - aktivno sodeloval tudi s predlogi za člane nadzornih svetov. Temu primerno smo se v VZMD odločili, da objavimo JAVNI POZIV vsem zainteresiranim KANDIDATOM ZA čLANE NADZORNIH SVETOV, ki bi bili pripravljeni v nadzornih svetih sodelovati kot predstavniki malih delničarjev oz. ustrezno zastopati in odražati segment lastniške strukture malih delničarjev v organih nadzora delniških družb.

 

 

V ta namen bo VZMD formiral tudi strokovno delavno telo - Komisijo VZMD za izbor kandidatov za člane nadzornih svetov -, ki se bo prvič sestala v ponedeljek 16. 2. 2009. Pri njenem delu bodo sodelovali predstavniki vseh organov VZMD: dr. Miran Mejak, predsednik Sveta VZMD, ter dr. Ludvik Toplak in dr. Borut Bratina, predsednik in podpredsednik Strokovnega sveta VZMD.

 

 

 

Do oblikovanja svojih meril, kriterijev, pogojev, predpisanih postopkov ipd. se bo »Komisija VZMD za izbor kandidatov za člane NS« pri delu odgovarjajoče naslonila na Pogoje za akreditacijo kandidatov za člane NS, Merila in metode vrednotenja kriterijev za akreditacijo potencialnih članov NS in Predpisano obliko življenjepisa in prilog (izjave, dokazila…) za akreditacijo, kot jih je sprejelo avtonomno strokovno svetovalno telo Vlade Republike Slovenije Kadrovsko-akreditacijski svet (KAS), na svoji 3. seji, dne 20. januarja 2009. Seveda pa bo »Komisija VZMD za izbor kandidatov za člane NS« pri odločitvah pomembno upoštevala tudi kriterij pozitivnega odnosa do problematike malih delničarjev ter dosedanjega in potencialnega prihodnjega delovanja kandidata - posebej z vidika prizadevanj in prispevka k realizaciji interesov malih delničarjev.

 

 

 

Vse zainteresirane vabimo, da nam popolne vloge, ob upoštevanju navedenih pogojev, pošljejo na naslov: VZMD, Salendrova 4, 1000 Ljubljana, s pripisom »Komisija VZMD za izbor kandidatov za člane NS«. Z vsemi podatki in prejetimi gradivi bo VZMD ravnal skrajno skrbno in upoštevaje Zakon o varstvu osebnih podatkov. Vloge naj kandidati pošljejo čim prej, saj jih bo Komisija obravnavala sprotno in glede na potrebe.

 

 

 

Dodatne informacije lahko dobite osebno na sedežu VZMD ali prek telefona 01 25 11 420, vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 uro, in na e-naslovu info@vzmd.si.