TKI Hrastnik Agis zavore

Na današnji skupščini družbe TKI Hrastnik, d.d., je bilo prisotnega  81,10 % kapitala z glasovalno pravico, poleg predstavnikov delničarjev RIOSI, d.o.o. (70,06%), Kapitalska družba, d.d., KD, d.d. in D.S.U., d.o.o., še Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je zastopal tudi 656 delnic vključenih v Delniško OPORO.

Kapitalska družba je na skupščini z nasprotnim predlogom predlagala izplačilo dividend v višini 0,01 € na delnico, pri čemer je Predsednik VZMD opozoril na neracionalnost izplačevanja le centa dividend v primeru malih delničarjev, zato je VZMD z nasprotnim predlogom predlagal izplačilo dividend v bruto vrednosti 0,13 € na delnico.

Na koncu je bil sprejet nasprotni predlog največjega delničarja, družbe RIOSI, ki je – zaradi sodbe in razveljavitve dokapitalizacije iz leta 2012 – v sklepu le popravil višino ugotovljenega bilančnega dobička, izplačila dividend pa ni predvideval. Ob tem je zastopnica družbe RIOSI, Andreja Slapšak, zagotovila, da bodo predlog o delitvi dividend podprli v prihodnosti, ko bo stanje omogočalo izplačilo vsaj 0,2 € na delnico.

Sicer pa je zjutraj potekala tudi skupščina družbe AGIS ZAVORE, d.d., v kateri je prav tako 437 delnic vključenih v Delniško OPORO, kjer se je odločalo le o spremembi firme družbe v AGIS TECHNOLOGIES, d.d., na zahtevo največjega delničarja pa še o dopolnitvi seznama registriranih dejavnosti družbe.


www.vzmd.si – več o VZMD – Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv – preko 300 video prispevkov

www.investo.si – več o programu Invest to Slovenia – investo.si

www.investo.international – več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev – investo.international