V postopku zoper družbo DOBER VEČER, d.o.o., zaradi Sodnega preizkusa primernosti izplačane denarne odpravnine ob razlastitvi oz. iztisnitvi malih delničarjev - iz družbe ČZP Večer, d.d., so v VZMD dosegli uspešen zaključek in Sodno poravnavo. S Sodno poravnavo, ki jo je tudi Poravnalni odbor sodišča ocenil kot smiselno in primerno, se je glavni delničar (DOBER VEČER, d.o.o.) zavezal leta 2015 izplačano denarno odpravnino v višini 3,90 EUR na delnico, povečati za dodaten 1,00 EUR na delnico, skupaj torej 4,90 EUR na delnico. Dosežena dodatna denarna odpravnina tako predstavlja dobrih 25,64 % dodatka k že prej izplačani odpravnini. VZMD je vsem podpisnikom Delničarskih sporazumov oz. članom Sekcije Večer pri VZMD danes poslal tudi uradno obvestilo, z izplačevanjem zneskov, ki jih je prejel na poseben fiduciarni račun pa bo pričel najkasneje do sredine prihodnjega tedna.

Spomnimo 26. 6. 2015, je bil v okviru 28. skupščine delničarjev - sprejet sklep o prenosu delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja, DOBER VEČER, d.o.o., družba pa se je tudi preoblikovala iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Sporno iztisnitev oz. prenos vseh delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja je na omenjeni skupščini predlagal in sam-sebi sprejel ta-isti glavni delničar (imetnik delnic, ki presegajo 90 % osnovnega kapitala) družba DOBER VEČER, d.o.o.

Tako je Okrožno sodišče v Mariboru, dne 31. 7. 2015, s sklepom pod opr. št.: Srg 2015/29248, v sodni register vpisalo navedeni skupščinski sklep. Neposredno za tem je VZMD - skupaj s predstavniki Sekcije Večer pri VZMD in preko Odvetniške družbe Fašun, Melihen, Milač, Strojan, o.p. d.o.o. - na podlagi drugega odstavka 388. člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1), ob smiselni uporabi določb tretjega odstavka 607. člena ZGD-1, v zakonskem roku vložil Predlog za sodni preizkus denarne odpravnine.

 


Sorodna sporočila:

ČZP VEČER - leta 2010 poskus prevzema po 45 € na delnico, leta 2015 pa iztisnitev za pičlih 3,9 € na delnico - vabilo razlaščenim delničarjem k pridružitvi sodnim postopkom v okviru Sekcije VZMD - Sreda, 13.01.2016


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international