V Kranju poteka 12. poslovna konferenca Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva - Slovenska podjetnost kroži preko meja, ki jo organizirajo Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestna občina Kranj, Območna Obrtno-podjetniška  zbornica Kranj, slovenska gospodarska zveza v Celovcu in Slovensko deželno gospodarsko združenje Trst.

Ob včerajšnji otvoritvi sta zbrane uvodoma nagovorila Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, dr. Helena Jeklitsch, ter Župan Mestne občine Kranj, Matjaž Rakovec, sledila pa so omizja in B2B pogovori med udeleženci. Dogajanja se udeležuje preko 100 udeležencev iz Evrope in ZDA, med drugim tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je priložnost izkoristil za pogovore o aktualnih temah ter možnostih sodelovanja v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia – investo.si in International Investors` Network – investo.international.

Konferenca se končuje danes z ogledom nekaterih podjetij, dogajanje pa je spremljala tudi ekipa VZMD.tv ter pripravila VIDEO REPORTAŽO.


Sorodna sporočila:

DRAVOGRAD – poslovna konferenca "Slovenska podjetnost kroži prek meja" tudi tokrat ob aktivni udeležbi mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD - sreda, 14.11.2018

VIPOLŽE - poslovna konferenca Slovenska podjetnost kroži prek meja, tudi ob aktivni udeležbi mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD - sreda, 31.05.2017


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si