2019 04 24 12.21.48

Na današnji skupščini družbe Celjski Sejem, d.d., je bilo prisotnega 99,89 % kapitala z glasovalno pravico. Skupščina družbe, v kateri je po nedavnem zaključku prevzemne ponudbe ostalo le še 21 delničarjev, je potrdila vse s sklicem predlagane sklepe.

Skupščine se je udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je podal Nasprotni predlog k točki o (ne)uporabi bilančnega dobička. Medtem ko prvotni predlog Upravnega odbora ni predvideval delitve dividend, je VZMD predlagal delitev skoraj celotnega bilančnega dobička, skupaj kar 1.118.516,00 € oz. 2,00 € bruto na delnico. Ob tem je mag. Verbič izrazil prepričanje, da si delničarji, ki so družbi zvesti že vrsto let in tudi niso sprejeli nedavne prevzemne ponudbe, zaslužijo  primeren donos iz naslova svojih delnic. Hkrati je opozoril na 399. člen ZGD-1, ki med drugim izrecno opredeljuje, da se sklep skupščine lahko izpodbija, če se delničarjem dobiček ne deli najmanj v višini 4 % osnovnega kapitala.

Predsednik Upravnega odbora, mag. Franc Pangerl, je ob tem pojasnil, da bi družba za izplačilo dividend morala najeti posojilo, saj je v preteklosti večino sredstev investirala v opremo in osnovna sredstva. Po dodatnem vprašanju mag. Verbiča, ali si delničarji lahko v prihodnje vendarle obetajo kakršenkoli donos iz naslova delnic Celjskega Sejma, pa je zagotovil, da je družba v dobri kondiciji ter da je tudi z omenjenim investiranjem poskrbela za ohranjanje vrednosti podjetja. Družba ima tudi jasno vizijo in bo v prihodnjih letih lahko predvideni dobiček namenila tudi delitvi dividend. Skupščina je tako na koncu podprla prvotni predlog.

Delničarji so se še seznanili z Letnim poročilom za leto 2018 in podelili razrešnico Upravnemu odboru. V Upravni odbor so za obdobje 2020-2024 izvolili člane Franca Pangerla, Nino Ermenc Pangerl in Tino Kramer, med tem ko bo Boštjan Marovt funkcijo člana Upravnega odbora nastopil že z jutrišnjim dnem. Za revizorja za leto 2019 je bila potrjena družba Episplus, d.o.o.

Ob skupščini je Predsednik VZMD opozoril na vprašanje delničarjev, ki imajo svoje delnice še vedno na ukinjenih registrskih oz. prehodnih računih pri KDD, zaradi česar lahko v kratkem ostanejo brez svoje naložbe. Neposredno pred skupščino je namreč mag. Verbič, kot gost v oddaji »Pogovor o« na RADIO OGNJIŠČE, ki bo na sporedu danes ob 17:00 uri, govoril tudi o omenjeni problematiki. Na omenjenih računih ima (pogosto celo nevede), svoje delnice še preko 70.000 slovenskih delničarjev. Prav za slednje je VZMD vzpostavil program »Delniška OPORA« ter jim tako, na stroškovno edini racionalen način, omogočil donos iz naslova njihovih (za številne že odpisanih) delnic. 

VABLJENI K POSLUŠANJU danes ob 17.00. Sicer pa bo aktualni radijski pogovor - vse od ponovitve oddaje (jutri ob 22.00) - dostopna tudi v avdio arhivu, dostopnem na tej POVEZAVIhttps://avdio.ognjisce.si/oddaja/po_2019_04_24

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev