panvita logo

Opoldan se je v Gornji Radgoni pričela 27. skupščina družbe PANVITA, Mesna industrija Radgona, d.d., kjer bodo delničarji odločali o predlogu za dokapitalizacijo družbe, se seznanili z odstopno izjavo člana Upravnega odbora Svaruna Udoviča ter glasovali o skupine Panvita.

Preberite več:

Glavni akter škandalozne pre-sanacije slovenskega bančnega sistema (VIDEO), Guverner Banke Slovenije, dr. Boštjan Jazbec, bo, kot vse kaže, za svojo vlogo pri protiustavnih razlastitvah v slovenskih bankah ter milijardnem oškodovanju vseh davkoplačevalcev in državljanov nagrajen z novo pomembno funkcijo. Kakor pred tem že nekateri njegovi pomagači, je tudi dr. Jazbec nagrajen s službo v tujini, daleč stran od množice oropanih, poteptanih in brezpravnih državljanov Republike Slovenije! Da sta norčevanje ter ironija še večja, naj bi dr. Jazbec, kot eden izmed direktorjev v novo-ustanovljenem Enotnem odboru za reševanje ‒ centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije ‒ skrbel za reševanje bank v težavah, s kar najmanjšimi posledicami za davkoplačevalce. V VZMD so zato prepričani, da je dr. Jazbec, s svojimi referencami in preteklimi dejanji, ena najmanj primernih oseb za poslanstvo njegovega novega delovnega mesta.

Preberite več:

slon logo

Za danes sklican narok v zadevi Kompas Hoteli Bled, d.d., kjer je VZMD vložil Predlog za sodni preizkus denarne odpravnine po 388. členu Zakona o gospodarskih družbah, zaradi iztisnitve malih delničarjev, je bil preklican, saj je okrožna sodnica Andreja Simsič, tudi na predlog VZMD, imenovala Poravnalni odbor. Njegov predsednik, Prof. dr. Aleš Berk, je tako že prevzel spis, s strani odvetnika VZMD, Klemna Veršiča, pa prejel pismo, v katerem ga je ta seznanil z okoliščino, da je sodišče predlagatelja VZMD doslej pozabilo obveščati o opravljenih procesnih dejanjih. Odvetnik Veršič je pri tem izpostavil, da ima VZMD povsem enako vlogo kot drugi predlagatelj, družba SAVA, d.d., zato je pozval Poravnalni odbor, da o njihovih izsledkih, morebitnih poravnalnih srečanjih in drugih aktivnostih obvešča tudi predlagatelja VZMD.

Preberite več:

V osemletni sagi 726 iztisnjenih malih delničarjev družbe Dana, d.d., je VZMD ta teden spet prejel  pripravljalno vlogo družbe Plasta, d.o.o., ki je zdaj že davnega leta 2010 izvedla sporno iztisnitev. Po prepričanju VZMD, ki je sprožil sodni postopek za preizkus denarne odpravnine, navedbe nasprotne strani ponovno služijo zgolj zavlačevanju maratonskega sodnega postopka, v katerem se družba Plasta oz. njen lastnik in direktor Franc Frelih, ob pomoči odvetnika Janija Soršaka, poskuša izogniti izplačilu primerne denarne odpravnine za delnice, ki jih je samovoljno odvzel malim delničarjem.

Preberite več:

 20180212 125349

Predsednica Republike Malte, Nj. Eksc. Marie-Louise Coleiro Preca, je konec minulega tedna, na tridnevnem uradnem obisku v predsedniški palači, gostila slovensko delegacijo - predstavnike društva Hiša Sonca in restavracije Druga Violina. Slednji so v soboto, v sodelovanju s tamkajšnjim društvom »Malta Community Chest Fund Foundation« (MCCFF), pripravili odmevno dobrodelno večerjo in slavnostni sprejem. Ta je potekal v podporo prizadevanjem malteških gostiteljev, ki želijo po uspešnem zgledu iz Slovenije vzpostaviti koncept restavracije, ki zaposluje tudi osebe s posebnimi potrebami.

Preberite več:

PR HLEG Final Report 020218 Page 1

Evropska Federacija investitorjev (Better Finance), katere aktivni član je tudi VZMD, se je odzvala na nedavno Poročilo Skupine visokih strokovnjakov Evropske komisije (HLEG) s priporočili za finančni sistem, ki bodo podpirala trajnostne investicije. Kljub temu, da je Poročilo korak v pravo smer k ustvarjanju čistejšega in bolj pravičnega gospodarstva, v Better Finance razočarano ugotavljajo, da žal ne vključuje informacij in ne naslavlja težav z upravljanjem trajnostnih finančnih produktov.

Preberite več:

Kovinoplastika Lož zapisnik Page 1

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je danes potekal poravnalni narok v zadevi sodnega preizkusa 378.834,75 € denarne odpravnine, ki sta jo družbi KJK Investicije 6, d.o.o., in KJK Investicije 7, d.o.o., kot glavni delničar izplačala iztisnjenim/razlaščenim 148 delničarjem družbe Kovinoplastika Lož, d.d. Današnjega naroka sta se s strani VZMD udeležila odvetnik Klemen Veršič in Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič.

Preberite več:

Vabilo za 15.03.2018 Page 1

Minuli teden so v VZMD od Okrožnega sodišča v Celju prejeli Vabilo na poravnalni narok in prvi narok za glavno obravnavo v primeru izpodbijanja spornega skupščinskega sklepa o izčlenitvi turizma iz družbe UNIOR, d.d. Narok je sklican za 15. marca 2018, ob 12:30 uri. V VZMD so ob tem še vedno začudeni nad nedavno, popolnoma neresnično izjavo madam Lidije Glavina, Predsednice Uprave Slovenskega državnega holdinga, d.d. (SDH). Slednja je namreč v intervjuju za Dnevnikov objektiv - ob komentiranju privatizacije družbe UNIOR - na izrecno novinarsko vprašanje med drugim odgovorila, da »izpodbojna tožba VZMD ni ustavila vpisa oddelitve v sodni register, tako da je bil turizem iz Uniorja izločen.« Navedeno namreč dokazano ne drži, saj je v primeru sporne izčlenitve družbe UNITUR, d.o.o. iz družbe Unior, d.d., VZMD pred Višjim sodiščem v Celju, s pritožbo preko Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki, d.o.o., dosegel razveljavitev sklepa o vpisu izčlenitve v sodni register.

Preberite več:

gzs01022018

Ob včerajšnjem obisku močne politične in gospodarske delegacije iz Republike Srbije je - po skupnem zasedanju obeh vlad na Brdu pri Kranju - v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) potekala pomembna poslovna konferenca, ki se je je udeležilo preko 200 najvišjih predstavnikov slovenskih in srbskih podjetij, kakor tudi številni ministri in drugi visoki gosti iz obeh držav.

Preberite več:

Več prispevkov

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items