ESA2016

Danes v Pragi poteka mednarodna konferenca »Joint ESAs Consumer Protection Day 2017«, ki sta jo odprla predsednik odbora Evropskih nadzornih organov (ESA) in European Banking Authority (EBA) Andrea Enria in evropski poslanec Sven Giegold. Pomembno konferenco organizira skupni odbor ESA, ki ga sestavljajo ESMA - European Securities and Market Authority, EIOPA - European Insurance and Occupational Pensions Authority in EBA.

Preberite več...

Danes je na Sladkem vrhu potekala skupščina družbe Paloma, d.d., na kateri je glavni delničar, češka družba ECO-INVESTMENT (99,64 %), iz družbe iztisnila 162 malih delničarjev. Ob tem je kot primerno denarno odpravnino določil 4,01 € na delnico, skupno 116.177,72 €. Glede na to, da so bili do skupščine javno objavljeni le podatki za leto 2015, je VZMD družbo in glavnega delničarja zaprosil za dodatno posredovanje Letnega poročila za leto 2016, cenitve podjetja ter podatkov iz skrbnega pregleda družbe. Na podlagi omenjenih podatkov bodo strokovni sodelavci VZMD ocenili primernost višine denarne odpravnine ter smiselnost morebitne sprožitve postopka za sodno preveritev primernosti denarne odpravnine.

Preberite več...

DSC 6639

Sinoči je v Torontu potekal večerni sprejem, ki ga je za člane slovenske gospodarske delegacije pripravil Častni konzul Republike Slovenije v Kanadi, John Doma. Močne gospodarske delegacije se - poleg predstavnikov Vlade RS, SDH, DUTB, STO, SPIRIT, Kanadsko–slovenske gospodarske zbornice - udeležuje še preko 20 predstavnikov slovenskih podjetij, med drugim tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič.

Preberite več...

DSC 6525

Včeraj je v Kanado prispela slovenska gospodarska delegacija, ki jo, ob 25. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Kanado, organizirajo Ministrstvo za zunanje zadeve, SPIRIT Slovenija in Slovenska turistična organizacija, v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Ottawi, Veleposlaništvom Kanade v Sloveniji in Kanadsko-slovensko gospodarsko zbornico v Torontu.

Preberite več...

informatika logo

Na današnji skupščini družbe Informatika, d.d., je bilo prisotnega 99,30 % kapitala z glasovalno pravico. Skupščine se je udeležil tudi strokovni sodelavce VZMD, Žiga Kinkopf, ki je poleg VZMD zastopal še 31 delničarjev vključenih v Delniško OPORO pri VZMD.

Preberite več...

Včeraj je na Okrožnem sodišču v Ljubljani potekal predobravnavni narok v primeru zasebne kazenske tožbe, ki so jo člani uprave družbe Mlinotest, David Nabergoj, Matija Majcenovič in Danilo Kobal, osebno vložili zoper mag. Kristjana Verbiča, Predsednika VZMD, zaradi očitanega kaznivega dejanja žaljive obdolžitve, ki naj bi jo storil z opozarjanjem na sporen managerski prevzem ajdovske družbe. (Prispevek iz oddaje Tednik od 4:25 minute dalje:http://www.vzmd.si/novice/mediji-o-vzmd/grad-gori-grof-bezi)

Preberite več...

 logo domtitan2 1Danes je v Kamniku potekala skupščina družbe DOM-TITAN d.d., ki se jo je poleg glavnega delničarja DOM SECURITY (98,51% vseh delnic) iz Francije, udeležil le še Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič. Glavnega delničarja je na skupščini zastopal Henri Morel, sicer Predsednik uprave DOM SECURITY in do nedavnega tudi Predsednik nadzornega sveta DOM-TITAN. Celotna skupščina je potekala s prevajanjem vsake prebrane zadeve v francoščino, nad čimer je mag. Verbič že ob začetku izrazil protest, saj je to po nepotrebnem zamudno, skupščina pa mora potekati v slovenskem jeziku, kot uradnem jeziku v Republiki Sloveniji. V odziv na ta protest je g. Morel podal predlog dodatne točke dnevnega reda, ki bi omogočil prevajanje v francoščino na sami skupščini. Predsedujoča skupščini, odvetnica Marjana Šnuderl, je ta predlog dala na glasovanje in glavni delničar je potrdil tudi dodatno točko dnevnega reda. Sprejetju takšnega sklepa je nasprotoval Predsednik VZMD in tudi napovedal izpodbojno tožbo, saj takšne točke dnevnega reda ni bilo v sklicu skupščine.

Preberite več...

Pritožba zoper sodbo VZMD Mlinotest sklepi skupščine Redacted Page 01Včeraj je VZMD vložil pritožbo zoper prvostopenjsko sodbo Okrožnega sodišča v Novi Gorici, s katero je to povsem neutemeljeno zavrnilo tožbeni zahtevek, s katerim je VZMD zahteval razveljavitev sklepov 27. skupščine družbe Mlinotest d.d., ki so več kot očitno nični ter doseženi z nezakonitim glasovanjem povezanih družb Vipa Holding d.d. – v likvidaciji, Mlino d.o.o. in Občine Ajdovščina.

Preberite več...

Več prispevkov