Najava NY1

V tem tednu se bo v New Yorku odvil SVETOVNI KONGRES PRAVA, ki ga ob svoji 60-letnici pripravlja WORLD JURIST ASSOCIATION (VIDEO: https://youtu.be/5_9_oGlDi_4) - nevladna organizacija s posebnim statusom pri Ekonomskem in socialnem svetu (ECOSOC) Organizacije združenih narodov (OZN). Dvodnevni dogodek, v okviru katerega se bo zvrstilo kar 53 izjemnih panelov, se bo odvijal v Palači OZN in na New York City Bar Association (Odvetniški zbornici mesta New York), med tem se bodo izbrani gostje in govorci udeležili tudi gala večerje v eminentnem METROPOLITAN KLUBU.

Iz Slovenije bo na konferenci sodeloval Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, in sicer na panelu »ANTI-CORRUPTION: LINKS TO ORGANIZED CRIME«. Ob tem je mag. Verbič že ob povabilu izrazil izjemno čast, ki jo razume kot priznanje dolgoletnim domačim in mednarodnim prizadevanjem VZMD ter vidni in dejavni vlogi ter ugledu, ki ga pri tem uživa. 

Tokratni obisk OZN sicer ni prvi, saj se je Predsednik VZMD leta 2019 aktivno udeležil mednarodnega Foruma neodvisnih finančnih svetovalcev (CIFA), organiziranega s strani ECOSOC in skupine držav v razvoju G77. Že takrat je imel priložnost nagovoriti eminentne goste tudi na sprejemu pokroviteljev v znamenitem Metropolitan klubu, ob robu konference pa podal tudi nekaj izjav za tamkajšnje medije (VIDEO: https://youtu.be/Zqejvr6V2vM). Tudi v New Yorku je VZMD, s svojima mednarodnima poslovno-investitorskima programoma: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international), redno prisoten že vrsto let. Med drugim se je leta 2015 mag. Verbič udeležil slavnostnega odprtja Konzulata RS ter poslovnega zajtrka s predstavniki tamkajšnje vplivne finančne industrije, kakor tudi srečanja, ki sta ga pripravila Luksemburško združenje finančnih in kapitalskih skladov (ALFI) in Luksemburško združenje zasebnega in tveganega kapitala (LPEA)…


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si