20170428 091245Pred dobro uro se je v Ljubljani zaključila poslednja skupščina družbe ACH d.d., kjer je glavni delničar, družba Protej d.o.o. (93,05%), iz družbe iztisnila 270 malih delničarjev, pri čemer je kot primerno denarno odpravnino določil 83,00 € za vsako delnico. Glavni delničar torej družbo vrednoti na 204.711.947,00 € ter bo tako 270 iztisnjenim delničarjem skupaj izplačal 3.724.625,00 € denarnih odpravnin. Skupščine se je udeležilo še 8 drugi delničarjev, med njimi mag. Janez Košak, sicer član Strokovnega sveta VZMD, s strokovnim sodelavcem za vrednotenje podjetij pa tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je poleg VZMD zastopal še 324 delnic, vključenih v Delniško OPORO.

Podobno kot na prejšnji skupščini ACH, so bila zastavljena vprašanja o poslovanju družbe ter primernosti višine denarne odpravnine, delničarji pa so na vpogled dobili letna poročila za leto 2016 - in sicer za družbe, ki jih obvladuje ACH d.d. (Autocommerce d.o.o., Avto Triglav d.o.o., AC-Mobil d.o.o. Adria Mobil d.o.o., Perftech d.o.o. ter skupine Union Hoteli, d.d.) - kakor tudi kvartalno poročilo družb ACH d.d. in Union Hoteli za leto 2017. Prav tako so delničarji na vpogled prejeli poročilo o oceni poštene vrednosti delnice družbe ACH.

Strokovni sodelavci VZMD so že po samem sklicu skupščine pregledali obstoječo dokumentacijo ter zaprosili tudi za dodatno, na podlagi katere bodo tudi v primeru ACH v prihodnjih 30 dneh ocenili primernost ponujene denarne odpravnine in po potrebi sprožili sodni postopek za oceno njene primernosti. 


Sorodni prispevki in VIDEO reportaže:

ACH - številna vprašanja o poslovanju in perspektivi družbe, vrnitvi zaupanja delničarjev, pa tudi zloglasni prodaji objekta Baragova 5 - Četrtek 01.09.2016


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tvin www.investo.tv -preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev