Včeraj sta v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) potekala NIZOZEMSKO-SLOVENSKI POSLOVNI FORUM o obnovljivih virih energije ter AFRICA BUSINESS DAY 2023, ki se ju je udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, in sicer v okviru prizadevanj mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors' Network (investo.international).

Tokratni Africa Business Day 2023 je bil predvsem v znamenju slovenskih poslovnih klubov, ki so, ob B2B pogovorih, poskrbeli tudi za predstavitev investicijskih potencialov in priložnosti sodelovanja med Afriko, Srednjo Evropo in Slovenijo. VZMD v okviru svojih mednarodnih programov že vrsto let aktivno pokriva tudi področje Afrike, pri čemer je med drugim sodeloval na Mednarodnih konferencah »AFRICA DAY« (VIDEO: https://youtu.be/aJY50jHVC2w), v delegacijah EVROPSKE KOMISIJE »MISSION FOR GROWTH« in »CIRCULAR MISSION to SOUTH AFRICA«, ki sta v letih 2014 in 2017 obiskala Zelenortske otoke in Južno Afriko, na poslovnem in razvojnem forumu AFRICALLIA v Burkini Faso, Mednarodni konferenci KEN Forum v Južni Afriki (VIDEO: https://youtu.be/pZAIfafzURM), na ustanovni skupščini Slovensko-nigerijske gospodarske zbornice itn.

NIZOZEMSKO-SLOVENSKI POSLOVNI FORUM o obnovljivih virih energije je potekal v okviru 3-dnevnega obiska nizozemske poslovne delegacije v Sloveniji. Otvorila sta ga Nj. Eks. Johan Verboom, Veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji, in mag. Bojan Kumer, Minister za okolje, podnebje in energijo RS, sledilo je več predstavitev ter okrogla miza o načrtih in izzivih energetske tranzicije obeh držav, predvsem pa poslovnih priložnostih za sodelovanje. Po zaključku uradnega dela foruma se je Predsednik VZMD - skupaj s številnimi predstavniki gospodarstva, diplomacije in politike -udeležil še sprejema v rezidenci Veleposlanika Kraljevine Nizozemske, kjer so slavnostno obeležili tudi 20. obletnico vzpostavitve Slovensko-nizozemske poslovne platforme - SDBP.  


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si