beuc231120232

V Bruslju danes poteka mednarodna konferenca  Evropske organizacije potrošnikov (BEUC) z naslovom »Back to the Future - the promises and perils of digital finance«, ki se je kot član Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri EVROPSKI KOMISIJI (FSUG), udeležuje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič.

Na odlično obiskani konferenci zbrani razpravljajo o priložnostih, koristih pa tudi nevarnostih za potrošnike ob vse hitrejši digitalizaciji finančnih storitev. Konferenca se je pričela z nagovorom Predsednika BEUC, Arnolda Koopmansa, z zbranimi pa svoje poglede delijo številni ugledni gostje, kot so Evropska komisarka za finančne storitve finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov, Mairead McGuinness, Izvršna direktorica Evropskega organa za vrednostne papirje in trge (ESMA), Natasha Cazenave, Generalna direktorica BEUC, Monique Goyens, in številni drugi. VZMD, tudi kot aktivni član Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE), z BEUC odlično sodeluje že vrsto let. Kot že v preteklosti je mag. Verbič  tudi tokrat priložnost izkoristil za pogovore o aktualnih prizadevanjih in postopkih, ki jih VZMD vodi zoper slovenske telekomunikacijske operaterje (VIDEO: https://youtu.be/itxmtIdHpK8), ob robu dogajanja pa se je srečal tudi z Generalno sekretarko Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), Jasmino Bevc Bahar in Vodjo oddelka za finančne storitve pri ZPS, Markom Tretnjakom (na fotografiji).

Predsednik VZMD je sicer v Bruselj pripotoval neposredno po udeležbi na sinočnjem prednovoletnem sprejemu Ljubljanske borze in Centralne klirinško depotne družbe (KDD), kjer je spregovoril s številnimi vidnimi akterji slovenskega kapitalskega trga, med drugim tudi s Predsednikom društva MDS in bivšim Generalnim sekretarjem VZMD, Rajkom Stankovićem (na fotografiji). Obveznosti v Bruslju bo mag. Verbič nadaljeval še z dvodnevnim sestankom Posvetovalne skupine FSUG, ki bo sledil konferenci BEUC. 


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si