Bruselj200620231

V Bruslju ta teden potekata srečanji Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) ter Svetovne federacije investitorjev (WFI). Danes je v teku odmevna konferenca BETTER FINANCE o novi strategiji EU za individualne vlagatelje, kjer je zbrane nagovorila Evropska komisarka za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalskih trgov, Mairead McGuinness. S slednjo je ob robu konference spregovoril Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ter ji med drugim predstavil nekatera aktualna prizadevanja Združenja, tudi s področja zaščite interesov individualnih vlagateljev, uporabnikov finančnih storitev oz. potrošnikov ter pripombe s področja ureditve t.i. virtualnih skupščin. Konferenci sledi še Generalna skupščina BETTER FINANCE, medtem ko sta že včeraj zasedala Pravni komite in Izvršni odbor te vplivne evropske organizacije, ki združuje blizu 5 milijonov vlagateljev ter 40 nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev.

Kot član izvršnih odborov BETTER FINANCE in WFI, je v Evropo že včeraj pripotoval tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ter s tem za teden dni prekinil azijsko turnejo mednarodnih poslovno-investitorskih programov Invest to Slovenia – investo.si in International investors' network – investo.international, v okviru katere je sicer že obiskal HošiminhHanoi in Singapur, konec meseca pa bo - kot član slovenske gospodarske delegacije - obiskal še Seul. Včeraj je mag. Verbič na zasedanju Pravnega odbora BETTER FINANCE predstavil aktualna zakonodajna prizadevanja VZMD s področja virtualnih skupščin delničarjev (VIDEO: https://youtu.be/7hVFHFYMepw), udeležil pa se je tudi zasedanja Izvršnega odbora in neformalne večerje, ki je sledila. Ob tem je mag. Verbič v Bruslju opravil tudi pogovore o prizadevanjih VZMD pri zaščiti potrošnikov oz. uporabnikov telekomunikacijskih storitev, zaradi česar je VZMD že v začetku leta sprožil kolektivne tožbe zoper štiri operaterje v Republiki Sloveniji – VIDEO: https://youtu.be/itxmtIdHpK8.  

Po opravljenih obveznostih v Bruslju se bo Predsednik VZMD še nocoj odpravil v Helsinke, kjer bo - kot član Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG) - sodeloval na pomembnem, dvodnevnem sestanku skupine.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si