vietnam 22520231

V vietnamskem Hošiminhu (bivšem Saigonu) se mudi slovenska gospodarska delegacija, ki spremlja uradni obisk Podpredsednice Vlade RS in Ministrice za zunanje zadeve, Nj. Eksc. Tanje Fajon. Delegacijo organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve.

15-članska delegacija, v kateri aktivno sodeluje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, je v največje mesto Vietnama pripotovala že v soboto, včeraj pa je potekal prvi uradni sprejem ter srečanje slovenske Ministrice, njene ekipe in Veleposlanice RS v Pekingu, Nj. Eksc. Alenke Suhadolnik, s člani gospodarske delegacije. Ob tem je mag. Verbič pozdravil prizadevanja Ministrstva za zunanje zadeve RS na področju gospodarske diplomacije ter kandidature Slovenije za mesto nestalne članice Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (OZN). Volitve so predvidene v juniju, kmalu za tem pa se bo na sedežu OZN, kot govorec na Svetovnem kongresu prava, mudil tudi Predsednik VZMD, ki je v svojem sinočnjem nagovoru med drugim izpostavil tudi številne priložnosti v interesu Republike Slovenije, tudi iz naslova intenzivnih in razvejanih mednarodnih dejavnosti VZMD ter njihove vpetosti v številne pomembne organizacije in telesa, pri tem pa ponovno izrazil pripravljenost na izdatnejše tozadevno sodelovanje.

Pred dobro uro pa se je v eminentnem Park Hayatt Saigon zaključil odmevni Slovensko-vietnamski poslovni forum, ki so se ga med drugim udeležili Podpredsednik Ljudskega komiteja province Hošiminh, Vo Van Hoan, Ministrica Fajon in Veleposlanica Suhadolnik. V okviru foruma je mag. Verbič predstavil prizadevanja in priložnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international. Že zjutraj bo slovenska gospodarska delegacija odpotovala v glavno mesto Vietnama – Hanoi, kjer bo slovensko Ministrico in člane delegacije sprejel vietnamski Minister za industrijo in trgovino, Nguyen Hong Dien-om.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si