Zil inženiring 3

Okrožna sodnica Melita Štefančič je po preklicu oktobrskega naroka sklicala nov narok v primeru predloga za sodni preizkus denarne odpravnine, ki ga je po iztisnitvi delničarjev iz družbe ZIL INŽENIRING, d.d., sprožil VZMD zoper večinsko delničarko, go. Marušo Mankoč (91,55 %). Slednja je namreč na skupščini družbe leta 2021 sama-sebi sprejela sklep o iztisnitvi preostalih malih delničarjev ob kriminalno nizki denarni odpravnini 0,19 € na delnico - pri kateri je celotna družba vredna le 2.808,77 €!

V VZMD ob tem spomnijo, da je družba v začetku leta 2021 sklicala skupščino, ki je predvidevala seznanitev z bilančnim dobičkom v višini 903.434,58 €, kar predstavlja znesek 61,11 € na posamezno delnico družbe. Zato je VZMD neposredno po sklicu na družbo naslovil Nasprotni predlog za delitev dividend v višini 21,00 € bruto na delnico – torej 110-krat več, kot je delničarjem za odpravnino namenila glavna delničarka, ga. Mankoč. Skupščina je bila po prejetem Nasprotnem predlogu VZMD preklicana, marca 2021 pa je bila sklicana nova, tokrat že iztisnitvena skupščina, ki pa je bila kmalu za tem spet preklicana in preložena na maj. V vsem tem času so bili v VZMD priča različnim pravnim manevrom, s katerimi se ga. Mankoč izmika in zavlačuje postopek preizkusa denarne odpravnine, ki bo po prepričanju strokovnih sodelavcev Združenja pokazal enormno oškodovanje razlaščenih delničarjev.

Ob že večkrat videnih poizkusih in prepričevanjih nasprotne strani, da delničarji pod okriljem VZMD sploh niso upravičeni do takšnega sodnega postopka, ter številnih vsebinskih sprenevedanjih, pa je Združenju tokrat ponagajalo tudi Sodišče, ki jih - predlagateljev postopka – sploh ni obvestilo o oktobrskem naroku, ki je bil sicer naknadno, tik pred zdajci preklican.


Sorodno sporočilo:

ZIL INŽENIRING - še ena skrajno sporna iztisnitev delničarjev, pri kateri naj bi bila celotna družba vredna vsega 2.808,77 €, ob bilančnem dobičku 903.434,58 € - VZMD v sodne postopke zoper prisilno razlastitev delničarjev - torek, 11.05.2021


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si