gent65221

V belgijskem Gentu poteka seja Izvršnega odbora Svetovne federacije investitorjev (WFI), kjer med drugim razpravljajo o poročilih in aktivnostih posameznih nacionalnih članov, vplivu novih uvrstitev vrednostnih papirjev v borzne kotacije, vlogi finančnih posrednikov in CSD na ravni EU, izobraževanju vlagateljev, napredku pri demokratizaciji delničarstva in primeru Švedske z izjemno rastjo individualnega delničarstva (3 milijoni novih »varčevalnih« računov vrednostnih papirjev), razvoju kriptovalut, tožbah in poravnavah v primeru Volkswagen ter pripravah na Generalno skupščino te pomembne in vplivne mednarodne organizacije z več kot 50-letno tradicijo. Kot član Izvršnega odbora WFI se seje udeležuje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je v Gent prispel že včeraj in se sinoči udeležil tudi večernega sprejema in večerje, ki jo je v zasebnem klubu La Concorde pripravil Predsednik in Generalni sekretar WFI, dr. Jean-Pierre Paelinck.

Kot vselej je mag. Verbič izkoristil priložnosti tudi za predstavitev investicijskih priložnosti, dejavnosti in možnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international. VZMD je bil na seji deležen izrecne pohvale in aplavza za organizacijo mednarodne investitorske konference lanskega septembra na Bledu (VIDEO: https://youtu.be/JoaQyqZlVwg), pri čemer je aktivno sodeloval tudi WFI in njegovi najvidnejši predstavniki. Predsednik VZMD je med drugim predstavil tudi njihov program »Delniška OPORA« (VIDEO:https://youtu.be/qnNbmMa4VRQ) ter sodelovanje VZMD s Konvencijo neodvisnih finančnih svetovalcev (CIFA), nevladno neprofitno organizacijo s posvetovalnim statusom pri gospodarskem in socialnem svetu Združenih narodov (OZN).

S srečanjem WFI se je po 2-letnem premoru pričela tudi prva večja mednarodna turneja programov investo.si in investo.international. Predsednik VZMD bo - po današnji seji ter večernem sprejemu v Kraljevem literarnem klubu Falligan – bo pot nadaljeval v Bruselj na srečanje s predstavniki Evropske federacije investitorjev (BETTER FINANCE). Sledila bo pot v Monako, kjer se bo udeležil odmevnega mednarodnega foruma »Impower - Incorporating FundForum«, ki mu bo sledil tradicionalni obisk Letnega kongresa Evropske mreže poslovnih angelov (EBAN), tokrat v irskem Corku (VIDEI z Letnih kongresov leta 2013 na Dunaju, leta 2014 v Carigradu). Mag. Verbič bo majsko turnejo sklenil v Londonu z udeležbo na Forumu Združenja za upravljanje alternativnih naložb (AIMA).


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev -investo.international