Obvestilo IEKG 742020

Kmalu po včerajšnjem opozorilu VZMD je družba Intereuropa, d.d., naposled vendarle objavila obvestilo o preklicu za prihodnji teden sklicane iztisnitvene skupščine. VZMD kljub temu, da je kot vse kaže iztisnitev malih delničarjev preložena, pričakuje, da bo od družbe in glavnega delničarja prejel zahtevano dokumentacijo, na osnovi katere bo lahko dodatno ocenil primernost predvidene denarne odpravnine in ustreznost samega postopka.

Ko izhaja iz samega preklica skupščine je glavni delničar, Pošta Slovenije, d.o.o., preklic že sam zahteval prejšnji petek. Glede na včerajšnji protest VZMD pa so predstavniki Pošte Slovenije naknadno o tem dejstvu še neposredno obvestili VZMD. Ob tem je bilo tudi pojasnjeno, da zaradi preklica skupščine, Združenju ne bodo odgovarjali na njihovo prošnjo za dodatna gradiva, s čimer se v VZMD ne strinjajo.      

V Združenju si še želijo, da bi družba objavila tudi podatek o prijavljenih delničarjih na skupščino. Posebej glede na pomenljivo dejstvo, da so s preklicom zavestno odlašali vse do zadnjega, medtem ko so v VZMD prejemali klice in sporočila ogorčenih malih delničarjev, ki se s prevzemno in iztisnitveno ceno 1,45 € na delnico nikakor niso strinjali in je zato tudi niso sprejeli. Ker jim je grozilo, da bodo ob iztisnitvi prejeli denarno odpravnino v enaki višini, so v Združenju vsem delničarjem, ki so se obrnili nanje, svetovali naj se na skupščino vsekakor prijavijo ter neposredno izrazijo nezadovoljstvo s ponujeno denarno odpravnino.


Sorodno sporočilo:

INTEREUROPA - kljub prepovedi zbiranja skupščina za iztisnitev delničarjev ni preklicana – POŠTA SLOVENIJE se očitno bolj boji sodne preveritve pičle denarne odpravnine, kot pa za zdravje vodstva in delničarjev! - torek, 07.04.2020


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev