Po decemberskem spornem "preklicu" skupščina družbe AGIS TECHNOLOGIES, d.d., je bila včeraj na Ptuju 26. skupščina družbe vendarle izvedena. Kljub temu, da je bila pomanjkljiva in nedostopna dokumentacija razlog za "preklic" decembrske skupščine, poslovodstvo tudi tokrat ni zagotovilo vseh ustreznih gradiv.

Skupščine sta se - poleg največjega delničarja AKAI, d.o.o. (80,99 %), ki je sicer v 100 % lasti družbe WIRKEON TRADING LTD s Cipra in ga zastopa kar direktorica AGIS TECHNOLOGIES, mag. Agnesa Kudić Stemberger – udeležila le še Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, in zastopnik delničarjev v »Delniški OPORI« pri VZMD, odvetnik mag. Blaž Strojan.

Ob dejstvu, da družba ne izplačuje dividend je mag. Verbič na skupščini ponovno zastavil vprašanje  o perspektivi za 725 preostalih malih delničarjev v družbi. Velja izpostaviti, da ima (po zadnjih razpoložljivih podatkih Združenja) kar 636 malih delničarjev AGIS TECHNOLOGIES svoje delnice še vedno na ukinjenih registrskih računih pri KDD oz. po novem na namenskem računu za prenos na Kapitalsko družbo, d.d. (KAD).

VZMD je zato že pred časom male delničarje povabil, naj prostopijo k prizadevanjem za dosego primernih pogojev za izstop iz družbe oz. skupno prodajo delnic. V okviru Delniške OPORE in Delničarskega sporazuma se je doslej prizadevanjem pridružilo blizu 2 % vseh delnic.

Dogajanje na skupščini je spremljala tudi ekipa VZMD.tv, ki je pripravila VIDEO REPORTAŽO


Sorodna sporočila:

AGIS TECHNOLOGIES, CINKARNA CELJE – današnji skupščini z nezakonitim preklicem, po spoznanju večinskega lastnika, da je VZMD edini prijavljen na skupščino, ter novim nadzornikom po predlogu MODRE ZAVAROVALNICE in GENERALI skladov - ponedeljek, 23.12.2019

TKI HRASTNIK, AGIS ZAVORE – današnji skupščini brez dividend, kljub nasprotnim predlogom VZMD in KAD - ponedeljek, 15.05.2017


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev