esa okt2023

V eminentnem Muzeju Prado v Madridu se je sinoči zaključila skupna konferenca evropskih regulatornih in nadzornih organov – ESAs Consumer Protection Day (VIDEO: www.youtube.com/live/FrorERr3cTY). Po povabilu organizatorjev se je dogajanja udeležil tudi Predsednik VZMDmag. Kristjan Verbič, sicerčlan Posvetovalne skupine Stalnega odbora za Finančne inovacije pri Evropskem organu za vrednostne papirje in trge (ESMA) ter Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG), vzpostavljene za sooblikovanje področnih predpisov, postopkov in politik na ravni EU.

V okviru konference, ki jo vsako leto pripravljajo Evropski bančni organ (EBA), Evropski organ za zavarovanja in poklicne pokojnine (EIOPA) in ESMA, so z zbranimi svoje poglede med drugim delili, Podpredsednica španske Vlade in Ministrica za gospodarstvo ter digitalizacijo, Nadia Calviño, Predsednik EBA, José Manuel Campa, Predsednica ESMA, Verena Ross, Izvršni direktor EIOPA, Fausto Parente, Izvršna direktorica ESMA, Natasha Cazenave, Izvršni direktor EBA, François-Louis Michaud, Predsednica EIOPA, Petra Hielkema, in številni drugi…

Tokratni obisk je - po nedavno zaključeni svetovni turneji (VIDEO: https://youtu.be/Q50Xh8c27vk) mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international - del aktualne turneje Predsednika VZMD, v okviru katere se je v španskem Santiagu de Compostela, že udeležil Finančnega foruma EUROFI (VIDEO: https://youtu.be/NtNa3B9AFEg), ki je tradicionalno potekal ob robu srečanja evropskih ministrov za gospodarstvo in finance ECOFIN. Iz Madrida mag. Verbič ravnokar potuje na Dunaj, kjer bo - ob srečanju Evropske Federacije Investitorjev in Uporabnikov Finančnih Storitev (BETTER FINANCE) - potekala tudi mednarodna investitorska konferenca BETTER FINANCE in Avstrijskega združenja investitorjev (IVA).


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si