equinox23082021

Danes bo potekala prva skupščina družbe EQUINOX nepremičnine, d.d., ki je nastala po oddelitvi premoženja na marčevski skupščini družbe UNION HOTELI, d.d. (VIDEO). Pomembno skupščino, ki se prične ob 11:00 uri, bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na povezavi: https://event.webinarjam.com/register/26/lg4xzcym.

Delničarji se bodo na skupščini seznanili z naložbeno politiko družbe, sistemom obvladovanja tveganj portfelja in Pogodbo o strateškem svetovanju z družbo EQUINOX PARTNERS, d.o.o. Odločali bodo tudi o povečanju osnovnega kapitala družbe z zdajšnjih 5.691.826,00 €, za največ 1.422.985,00 €, z izdajo novih - največ 448.467 - delnic za denarne vložke. V okviru točke o spremembi Statuta družbe, je predvideno glasovanje o sklepu, ki bo definiral dividendno politiko, na podlagi katere bi se vsako leto razdelilo delničarjem 90 % čistega dobička poslovnega leta. Za konec bodo delničarji glasovali še o imenovanju štirih članov Upravnega odbora, pri čemer so za 6 letni mandat predlagani Tadeja Čelar, Peter Krivec, Tadej Počivavšek in Matej Rigelnik.

Tako kot dosedanjih skupščin družbe UNION HOTELI, se bo v okviru prizadevanj VZMD in »Delniške OPORE« današnje skupščine udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič. V VZMD namreč že dlje časa pozorno spremljajo dogajanje v obeh družbah in želijo, da bi se izpolnile napovedi in cilji nove družbe, da postane pomemben akter na slovenskem nepremičninskem trgu ter da likvidnost njene delnice postane primerljiva z likvidnostjo največjih družb na Ljubljanski borzi, in sicer ob stabilni rasti - tako vrednosti, kot tudi dividend. Tudi zato so - po večletnem opozarjanju na nizka izplačila dividend, ki so bila povezana tudi z dogovorom s Kapitalsko družbo, d.d. – v VZMD pozdravili dane zaveze in dividendno politiko.  


Sorodna sporočila:

VIDEO REPORTAŽA s prelomne skupščine družbe UNION HOTELI – VZMD podprl pomembno priložnost za boljše donose/dividende delničarjev z oddelitvijo premoženja ter vzpostavitvijo prvega v Sloveniji kotirajočega nepremičninskega sklada - sreda, 24.03.2021

UNION HOTELI – VZMD podprl pomembno oddelitev premoženja, vzpostavitev prvega v Sloveniji kotirajočega nepremičninskega sklada in možnost za boljši donos/dividende delničarjev - torek, 23.03.2021


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si