Poročilo in posnetek VZMD TV z novinarske konference,na kateri je bilo predstavljeno srečanje evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev,ki bo med 19.in 21.junijem 2008 potekalo v Ljubljani - prireja in gosti ga VZMD.

 

VZMD predstavil investo.si_logotip.JPG

 

 

Ljubljana, 27. maja 2008 - Vseslovensko združenje malih deležnikov je na današnji novinarski konferenci predstavilo srečanje evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev, ki bo med 19. in 21. junijem 2008 potekalo v Ljubljani. V okviru tridnevnega gospodarskega dogodka bo potekala tudi Generalna skupščina Evropskega združenja delničarjev in prva mednarodna konferenca o možnostih investicij v slovenskem prostoru investo.si.

 

Tiskovna_investo_si_1.JPG

 

Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev mag. Kristjan Verbič je v uvodu poudaril, da »si VZMD šteje v veliko čast, da lahko organizira tovrstno srečanje in Generalno skupščino Evropskega združenja delničarjev. Z veseljem lahko povemo tudi, da so se povabilu za sodelovanje odzvala tako najpomembnejša slovenska podjetja, kakor tudi Mestna občina Ljubljana (MOL) ter Vlada Republike Slovenije in njene institucije, med njimi JAPTI, STO, Direktorat za turizem, Ministrstvo za gospodarstvo in drugi. Prisotne bodo pomembne avtoritete v nacionalnem ter svetovnem merilu, med njimi dr. Erhard Busek, koordinator Pakta za stabilnost jugovzhodne Evrope, ki bo predstavil specifične vidike investiranja v jugovzhodni Evropi, ter dr. Giorgio Dominese, koordinator Centralne vzhodnoevropske mreže univerz (CEEUN - Central Eastern European University Network), ki bo predaval na temo ekonomskih in političnih vidikov ter o investicijskih rizikih na globalni ravni v današnjem finančnem okviru.« Ob tem pa je tudi poudaril, da je padanje cen delnic na Ljubljanski borzi tudi odraz tega, da se vse več malih delničarjev pa tudi tujih investitorjev umika, kar zagotovo ni dober znak za slovensko gospodarstvo.

 

Tiskovna_investo_si_Toplak.JPG

 

»Namen tridnevnega srečanja je predstavitev slovenskega gospodarstva in naložbenih, poslovnih in strateških možnosti v Sloveniji, srednji in jugovzhodni Evropi ter navezovanje pomembnih stikov,«, je nadaljeval sopredsedujoči programskemu odboru VZMD Dr. Ludvik Toplak in v nadaljevanju poudaril, da je »pomen konference na eni strani afirmacija Slovenije na področju delničarjev in investitorjev, na drugi strani pa je potrebno poudariti tudi pomen predstavitve Slovenije tujcem in s tem krepitev dobrih medsebojnih odnosov in sodelovanja.«

 

Tiskovna_investo_si_Mejak.JPG

 

Dr. Miran Mejak, sopredsedujoči programskemu odboru VZMD, pa je izpostavil slab položaj malih delničarjev v Sloveniji, zaradi česar je pomembno, da Slovenija gosti tovrstne strokovnjake, ki bodo prinesli nova znanja in izkušnje v slovenski prostor. Meni tudi »da lahko takšno srečanje pokaže malim delničarjem v Sloveniji kakšno je stanje na tem področju v tujini in s pomočjo mnenjskih voditeljev, ki bodo prisotni na srečanju, lahko izboljšamo razmere v pri nas.« »Mali delničarji imajo namreč velik pomen pri obstoju srednjega razreda, ki je temelj stabilnosti družbe,« je k poudarkom dr. Mejaka in dr. Toplaka dodal mag. Verbič kot eno od pomembnih usmeritev VZMD tudi v prihodnje.

 

Tiskovna_investo_si_VSI.JPG

Značke: mednarodno