Danes zvečer bo Predsednik VZMD v okviru samostojnega programa VZMD investo.si odpotoval v Sofijo, Bolgarijo, kjer se bo udeležil konference v okviru investicijskega kongresa pod okriljem Bolgarskega združenja investitorjev (Investors’ Association - Bulgaria) ter Analitično - kreativne skupine (Analytical Creative Group Ltd), namenjenega izboljševanju investicijskih praks in normativov z ustanavljanjem investicijskih klubov, ene od dejavnosti Svetovne federacije korporacij investitorjev WFIC. V tem kontekstu se je predsednik VZMD včeraj sestal tudi z Igorjem Plestenjakom, v. d. direktorjem JAPTI, s katerim sta izmenjala stališča o možnostih za povečanje tujih investicij v Republiki Sloveniji in za strateška povezovanja slovenskih podjetij ter logističnih potencialov v globalnem okviru.

Tako bo predsednik VZMD v sklopu omenjene konference predstavil tudi gradiva JAPTI (Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije) in nekaterih slovenskih podjetij, ki sodelujejo v programu investo.si ter so pokazala interes za predstavitev na tokratni konferenci.
Investicijski projekt “Increasing the capacity of the active investing society for improving practice and normative environment through building of Investment clubs” je bil ustanovljen kot projekt Operativnega programa z izvršilnimi pristojnostmi (Operational Programme “Administrative Capacity” - OPAC) ter je sofinanciran s strani Evropske unije in Evropskega socialnega sklada. Temeljni cilj projekta je vzpostavitev mreže investicijskih klubov, kar je sicer ena od dejavnosti Svetovne federacije korporacij investitorjev WFIC (World Federation of Investors Corporations), tokratna konferenca se bo osredotočila zlasti na izboljšanje interakcije med delničarji EU ter delničarji Bolgarije z motivom zaščite individualnih investitorjev.
Na konferenci, ki se bo v Sofiji odvijala tekom celotnega jutrišnjega dne, bodo med drugim predavali g. Stoyo Nedin, predsednik Bolgarskega združenja investitorjev (Investors’ Association - Bulgaria), prof. dr. Dinko Dinkov, predstojnik Oddelka za mednarodne odnose na Univerzi za nacionalno in svetovno ekonomijo (University of National and World Economy) ter predsednik Združenja za bolgarsko - evropske študije (Bulgarian European Community Studies Association - BECSA) in prof. dr. Konstantin Dilchev, urednik revije za evropske integracije (“Eurointegration” magazine).
Sofia
Promotional