S temi besedami se je predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič, kot pooblaščenec 189 delničarjev, na skupščini javno odzval na napoved predsednika skupščine, odvetnika Stojana Zdolška, da »se zdaj obeta rock & roll«. S takšno napovedjo je Zdolšek namreč najavil nasprotne predloge v sklopu 3. točke razširjenega dnevnega reda, pri čemer nikakor ni hotel upoštevati zahteve mag. Verbiča, da se skupščina opredeli do postopka glasovanja o nadzornem svetu oziroma poimenskega glasovanja o posameznih članih nadzornega sveta, kot je bilo z razširjeno točko dnevnega reda sicer predvideno, a je Zdolšek glasovanje izpeljal nasprotno temu.
https://www.youtube.com/watch?v=TIDwPbnvwhk

https://www.youtube.com/watch?v=bg-6_upSWuU


Tako se je glasovalo zgolj o nasprotnem predlogu, ki ga je podal Stane Valant (NFD Holding), ki je v svojem predlogu začuda navedel tudi domnevnega »predstavnika malih delničarjev«, mag. Miroslava Kalužo (direktorja slovenskega zavarovalniškega združenja).

Proti takšni odločitvi in razlagi sta na skupščini ostro protestirala dr. Miran Mejak in mag. Kristjan Verbič, saj z nobenimi dejstvi ni bilo podkrepljeno, da bi g. Kaluža kakorkoli zares utegnil biti predstavnik malih delničarjev, pri čemer sta izpostavila dejstvo, da je VZMD edina institucija v Sloveniji, ki sistematično ščiti interese malih delničarjev, ter se poslužuje organiziranega zbiranja pooblastil - na tem mestu je potrebno poudariti, da se je VZMD aktivno udeleževal vseh skupščin Istrabenza v preteklih treh letih. Spričo vsega navedenega je predsednik VZMD po sprejetju takšnega sklepa in izvolitvi novega nadzornega sveta napovedal izpodbojno tožbo.

Žal se očitno nadaljuje zgodba, ki bi se vendarle že morala zaključiti ali, kakor se je po skupščini slikovito izrazil eden od malih delničarjev: "ko že vsem krepko teče v grlo gnojšnica, tisti, ki imajo največ masla na glavi, stopijo skupaj, da se le ne bi izkazalo, kako globoka je v resnici greznica!"