Vsi mali delničarji AS so prejeli pismo s pooblastilom za skupščino, na kateri KD Holding predlaga izključitev preostalih delničarjev. VZMD si prizadeva vsaj za povišanje predlagane odpravnine in ugodnejše pogoje očitno neizbežne iztisnitve.

Na VZMD so se obrnili številni mali delničarji in sicer neposredno po sklicu 34. skupščine družbe ADRIATIC SLOVENICA, d.d. (AS), ki jo je sklicala Uprava družbe za ponedeljek, 10. decembra 2007, ob 10. uri, na sedežu družbe v Kopru, Ljubljanska cesta 3.a, z naslednjim dnevnim redom: 

1. Otvoritev skupščine, ugotovitev sklepčnosti in izvolitev delovnih teles skupščine.

2. Predlog za izključitev manjšinskih delničarjev iz družbe. 

Ob tem so mnogi mali delničarji izrazili prepričanje, da je ponujena odpravnina 21,00 EUR prenizka, zlasti v luči primerjave z drugimi zavarovalnicami v regiji. Posebej pa spričo dejstva, da so bili številni mali delničarji tudi ustanovitveni delničarji zavarovalnice Croatia, d.d., Slovenica, d.d., in Slovenica Življenje, d.d., ter tako delničarji, še preden je v letu 1996 prišla med lastnike družbe Kmečka družba, d.d., oz. sedanji KD Holding, d.d.

Tako smo se v VZMD odločili, da skušamo z organiziranim zbiranjem pooblastil za udeležbo na skupščini vzpostaviti možnosti za ustrezno povišanje predlagane odpravnine in ugodnejše pogoje očitno neizbežne izključitve malih delničarjev. Obrazec je priložen dopisu, skupaj z navodili za izpolnitev in predplačano kuverto za povratno pošto.

Skladno z navedenimi cilji in nameni vabimo male delničarje AS, da nam s priloženim Pooblastilom za skupščino in Pogodbo o posredovanju omogočijo ustrezno podlago, za uspešno zastopanje na skupščini in v morebitnih postopkih po njej.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na zgoraj navedenih številkah in naslovih vsak delavnik med 10.00 in 14.00 uro.

Značke: iztisnitev