Sedež VZMD v Ljubljani je obiskal direktor VIPA d.d. Borut Kuharič in se sestal s predsednikom VZMD mag. Kristjanom Verbičem in sekretarjem VZMD Rajkom Stankovićem.

SKUPNO SPOROČILO ZA JAVNOST

Ljubljana, 19. decembra

Danes sta se na sedežu Vseslovenskega združenja malih delničarjev v Ljubljani srečala direktor družbe Vipa, d.d., gospod Borut Kuharič in predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič.

Direktor družbe Vipa, d.d., je predsednika VZMD seznanil s strateškimi cilji družbe Vipa, d.d., predvsem pa s cilji in prevzemnimi aktivnostmi, ki jih družba Vipa, d.d. izvaja, pri prevzemu družbe Vipa Holding, d. d.. Direktor družbe Vipa, d.d., gospod Borut Kuharič je v razgovoru posebej poudaril, da prevzemne aktivnosti potekajo pregledno in enakopravno do vseh lastnikov družbe. Gospod Borut Kuharič je še poudaril, da je zadnja prevzemna cena za več kot šestdeset odstotkov večja, kot je zanašala prevzemna cena letos spomladi, ko je delnice odkupovalo bivše vodstvo družbe Vipa, d.d..

Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič je izpostavil, da se tudi z omenjenim prevzemom na VZMD obrača veliko število malih delničarjev, zato VZMD pozorno spremlja, tako proces prevzema Vipa Holding, d.d., kot tudi ostale prevzeme. Kljub aktivnostim in trudu, ki ga VZMD sicer vlaga v osveščanje malih delničarjev, VZMD v okviru svojega poslanstva opaža, da je, za temeljito seznanitev malih delničarjev z vsemi relevantnimi informacijami, potrebno uporabiti tudi dodatne načine informiranja. S tem v zvezi bi bilo časovno podaljšanje prevzema lahko dobrodošlo, saj bi bile tako vzpostavljene dodatne možnosti, da bi zainteresirani mali delničarji delnice prodali po čim višji ceni. Hkrati bi v tem času VZMD vložil dodatne napore za zagotovitev poplačila razlike do najvišje prevzemne cene delničarjem, ki so prevzemno ponudbo že sprejeli po nižji ceni.

Sogovornika sta, kljub nekaterim različnim pogledom, soglašala o nujnosti konstruktivnega reševanja kompleksne prevzemne problematike ter se dogovorila o nadaljevanju dialoga in medsebojnem obveščanju.

 

Borut Kuharič, direktor družbe Vipa, d.d.
mag. Kristjan Verbič, predsednik VZMD