Danes objavljeno Poročilo o ugotovitvah posebne revizije vodenja posameznih poslov skupine Pivovarna Laško, d.d., v celoti potrjuje upravičenost sumov in zahtev VZMD na podlagi ugotovitev in analiz, ki so jih opravili strokovni sodelavci VZMD že pred majsko »stopniščno« skupščino Pivovarne Laško, ko je VZMD v celoti podprl predlog Kapitalske družbe (KAD) o uvedbi posebne revizije. Ob tem so v VZMD izrazili upanje, da bosta na podlagi Poročila uprava in nadzorni svet Pivovarne Laško - ter vseh oškodovanih odvisnih družb v skupini Pivovarne Laško - sprožila ustrezne postopke zoper prejšnjo upravo in nadzorni svet obvladujoče družbe ali vsaj to predlagala prihodnji skupščini delničarjev (podobno kot v aktualnem primeru Luke Koper, d.d.). Enako VZMD pričakuje tudi v vseh oškodovanih odvisnih družbah, čeprav je bil aktualni predsednik uprave Pivovarne Laško mag. Dušan Zorko prej predsednik uprave oškodovane odvisne družbe Pivovarna Union, d.d., medtem ko je bil aktualni predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško mag. Anton Turnšek v tej vlogi tudi v prejšnjem mandatu, ko so oškodovanja nastopila, in mu je ponovljena 15. skupščina - ob izrecnemu nasprotovanju VZMD - bianco(?!) dodelila še celoten prihodnji mandat, ki se bo šele pričel s 17. 6. 2010. Sicer se je ravno danes na Okrožnem sodišču v Celju pričel tudi postopek na podlagi ničnostne tožbe, s katero VZMD utemeljeno dokazuje, da je omenjena, ponovljena 15. skupščina neregularna, vsi na njej sprejeti sklepi pa neveljavni. To med drugim pomeni, da je - poleg izvolitve Antona Turnška še za prihodnji mandat - ničen tudi sklep o izvolitvi treh aktualnih nadzornikov (Aleksandra Svetelška, Marjana Mačkoška in dr. Vladimirja Malenkoviča), medtem ko sta legitimna nadzornika Boštjan Marolt in Bojan-Ludvik Šef, izvoljena na majski skupščini (na podlagi nasprotnega predloga VZMD), v tem primeru dokazano onemogočena pri svojem delu, zaradi česar je vse odtlej vprašljivo celotno delovanje Nadzornega sveta, posledično pa tudi Uprave Pivovarne Laško.

 

 

VZMD.TV - poročilo z današnje obravnave na Okrožnem sodišču v Celju bo posredovano v roku ene ure.

 

Na današnjem 1. naroku v ničnostni tožbi, ki jo je VZMD vložil zoper vse sklepe ponovljene 15. skupščine Pivovarne Laško, d.d., z dne 31. 8. 2009, je VZMD zahteval izločitev sodnika zaradi »dvoma v nepristranost«, saj tudi v tem postopku sodi kar isti Okrožni sodnik Sodišča v Celju Dušan Erjavec, ki se je »izjemno izkazal« že s sodbo - po več kot treh mesecih po glavni obravnavi, dne 6. 11. 2009 (sicer predviden rok za izdajo je en mesec), polnih najrazličnejših govoric o »izdelavi« in pripravi sodbe - da »so sklepi skupščine Pivovarne Laško, z dne 29. 5. 2009, nični«. Kaj podobnega je bilo praktično nemogoče pričakovati potem, ko je glavni protagonist (Infond Holding, d.d.) tožbo umaknil ter pri tem vztrajal, čeprav s tem ni soglašala tožena stranka (?!) Pivovarna Laško. Naravnost šokantno pa je bilo majsko (stopniščno) skupščino opredeliti za neveljavno po presenetljivem pričanju g. Boška Šrota, ki je jasno navedel (neadekvatne!) razloge za poskus preklica skupščine ter izpovedal tudi, da je bil sklep, ki ga je podpisal neposredno pred sklicano skupščino, »očitno objavljen prepozno«. Na takšno - še ne pravnomočno - sodbo sodnika Erjavca je VZMD že podal utemeljeno pritožbo.

VZMD.TV - poročila z 2. obravnave na Okrožnem sodišču v Celju, 6. 11. 2009, ter majske in avgustovske 15. skupščine Pivovarne Laško:

Pierpaolo_Cerani

pivovarna1908

ponovitev_15_skupscine_pivovarne_lasko