Danes se je predsednik VZMD sestal z ministrom za zdravje dr. Andrejem Bručanom. Beseda je tekla predvsem o pripravah predloga zakona, ki naj bi opredelil pogoje morebitnega preoblikovanja Vzajemne ter možnostih sodelovanja VZMD pri teh postopkih.

 

Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič se je danes s svojimi strokovnimi sodelavci mudil na Ministrstvu za zdravje, kjer se je sestal z ministrom dr. Andrejem Bručanom, državnim sekretarjem dr. Dorjanom Marušičem in njunimi sodelavci. Na sestanku so se predstavniki VZMD seznanili s potekom priprave predloga zakona, ki naj bi opredelil kriterije, pogoje in postopke morebitnega preoblikovanja družbe za vzajemno zavarovanje v delniško družbo ter opredelil pravice zavarovancev. Omenjeni predlog zakona naj bi - v skladu z določilom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju - Vlada RS pripravila do 12. 4. 2007.

 

Predsednik VZMD je ministra seznanil s pričakovanji, da bo na podlagi Poslovnika Vlade Republike Slovenije predstavnikom VZMD VZMD omogočeno aktivno sodelovati v vseh delovnih telesih, ki bodo pripravljala oziroma obravnavala gradivo za odločanje Vlade RS v zvezi s statusnim preoblikovanjem družbe za vzajemno zavarovanje. Ob tem je minister izrazil precejšnje zanimanje za postopke formiranja, oblikovanja stališč in načine delovanja Sekcije Vzajemna pri VZMD, o čemer ga je mag. Verbič izčrpno informiral. oz. Sekcije Vzajemna pri