Vseslovensko združenje malih deležnikov je v teh dneh malim delničarjem LTH, d.d., razposlalo 408 pozivov k delničarskemu sporazumu (408 malih delničarjev predstavlja 10,59 % lastništvo družbe). Podpis sporazuma omogoča ustrezno podlago za uspešno zastopanje pri pogajanjih in v morebitnih drugih postopkih zaščite pravic in interesov delničarjev z naslova lastništva delnic družbe LTH.

Spoštovani mali delničarji LTH, d.d.!

 


V preteklih dneh so se na nas obrnili Vaši predstavniki, ki so - kot številni posamezni mali delničarji - bili mnenja, da kljub pozitivnim začetnim rezultatom, ki so se pokazali po dokapitalizaciji, kjer žal niste smeli sodelovati, in odprodaji dela nepremičnin, trenutni rezultati niso najboljši. Tudi delež malih delničarjev je v tem času padel na nezavidljivih 10,59 % in na poslovanje na žalost praktično nimate nobenega vpliva več.

 

 

 

 

št.delnic

% delež

imetnik delnic

52.903

43,22%

AGOVIT SISTEMI d.o.o.

21.624

17,67%

STANIč JOŽE

19.748

16,13%

STANIč BORUT

12.241

10,00%

ISBA D.O.O.

2.913

2,38%

GBD D.D.

12.965

10,59%

408 malih delničarjev

 

 

 
Zato so Vaši predstavniki predlagali, da se združimo in poskušamo za peket delnic, ki se bo oblikoval, iztržiti pošteno ceno delnice. Po drugi strani ste bili deležni nenehnih ponudb ene izmed borznih hiš, ki Vam je za delnico nazadnje ponujala 15,00 € in jih trenutno tudi ne odkupuje več.

Skupaj s predstavniki sekcije LTH pri VZMD v ustanavljanju smo določili naš finančni cilj oz. okvir in sicer 42,00 € za delnico. A Vas moramo pri tem opozoriti, da je to naš cilj, kaj pa bodo prinesla pogajanja z morebitnimi kupci, pa žal v tem trenutku ne moremo predvideti. Skušali se bomo čimbolj približati temu cilju ali pa ga preseči, a Vam v naprej ne moremo dati nikakršnih zagotovil. S podpisom sporazuma tudi pooblaščate Vaše predstavnike, da lahko spremenijo končno ceno, ki bo znana po pogajanjih z morebitnimi kupci.

Iz preteklih izkušenj, ki jih imamo v podobnih primerih, je moč zatrditi, da zgolj solidarnost malih lastnikov, ki se združijo skupaj, lahko prinese rezultate, ki so boljši, kot če ostanete razkropljeni.

Za svoje delo bo VZMD nagrajen izključno iz deleža, ki je opredeljen v Delničarskem sporazumu, in to šele takrat, ko bodo, skladno z našimi prizadevanji in upanji, uspešno zaključena pogajanja z večinskimi lastniki ali potencialnimi drugimi strateški partnerji oz. kupci.

Lastniki ste upravičeni do poštene cene za vaše delnice - tudi v primeru, če ste v podjetju zaposleni - in zaradi tega Vas ne sme nihče šikanirati. Podatki o podpisnikih Sporazuma so zaupne narave, VZMD pa bo, v pogojih morebitne poravnave od večinskega lastnika in Uprave družbe, zahteval tudi tovrstna pisna zagotovila.

V skladu z navedenimi cilji in nameni Vas vabimo, da nam, s podpisom priloženega Delničarskega sporazuma oz. pogodbe o posredovanju, omogočite ustrezno podlago za uspešno zastopanje pri pogajanjih in v morebitnih drugih postopkih zaščite Vaših pravic in interesov z naslova lastništva delnic družbe LTH. Zato nam izpolnjen in podpisan izvod Sporazuma pošljite nazaj v priloženi predplačani kuverti, najkasneje do četrtka 10. julija 2008.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na zgoraj navedenih številkah in naslovih vsak delavnik med 10.00 in 14.00 uro.

Lep pozdrav in vse dobro,
 

 

pripravil:

 

Rajko Stankovič, sekretar VZMD

 

 

mag. Kristjan Verbič, predsednik VZMD

 


 

 

.........................................................................................................................................

 

 

 

POZIV FRANCA HARTMANA, predstavnika sekcije LTH pri VZMD v ustanavljanju:

 


Povezovanje malih delničarjev LTH d.d. Škofja Loka

 


 

Nekdaj uspešna in razvojno tehnološko usmerjena tovarna hladilne opreme »LTH Škofja Loka« je v obdobju 90-ih let zašla v poslovne težave, iz katerih se ne more izvleči. Pripadnost podjetju smo zaposleni izkazali ob lastninjenju podjetja, ko smo mali delničarji postali 44% lastniki le - tega. Interes takratne vodilne skupine ni bil, da bi z dokupom delnic od državnih skladov postali večinski lastniki. Podjetje je s slabimi poslovnimi rezultati zašlo v likvidnostne težave, da smo bili prisiljeni iskati strateškega partnerja za pomoč. Z vstopom podjetja BLUES v LTH (lastniško in s prevzemom nekaterih vodilnih funkcij) je podjetju nekaj časa kazalo na bolje, a je upanje, zaradi slabih poslovnih rezultatov, kmalu potonilo. Niti zadnja strateška odločitev - prodaja proizvodne hale in nezazidano dvorišče - ni zadostovala za zagon tekočega pozitivnega poslovanja v začetku leta 2008, kar je bilo obljubljeno in zapisano v gradivu skupščine avgusta 2007, ko smo sprejemali poslovanje za leto 2006.

 

 

 

 

Mali delničarji na odločitve večinskih lastnikov žal ne moremo odločilno vplivati, zato predlagamo odkup naših delnic po pravični ceni. če bomo delničarji tiho in razkropljeni, ni upanja, da bi dosegli primerno ceno. NUJNO JE, DA SE POVEŽEMO!

 

 

 

 

 

 

Predlagamo, da se vključimo v Vseslovensko združenje malih deležnikov (v nadaljevanju VZMD), ki evidentirano dosega dobre rezultate pri zastopanju lastniških pravic v korist malih delničarjev. Zato smo z vodstvom VZMD opravili pogovore in pripravili načrt ustrezne zaščite naših interesov glede na dane okoliščine.

 

 

 

 

 

 

S tem namenom smo v sodelovanju z VZMD pripravili delničarski sporazum oziroma pogodbo o posredovanju, ki Vam jo VZMD pošilja v prilogi. V naprej ne moremo vedeti, kakšni bodo končni rezultati sklenjenega sporazuma, prav gotovo pa bomo imeli, povezani v celoto, večji vpliv na oblikovanje cene, kot ga imamo sedaj, ko dogajanje lahko le nemo opazujemo.

 

 

 

 

 

 

čim več nas bo podpisalo sporazum, večjo moč bomo imeli v pogajanjih z večinskimi lastniki, za začetek pa tudi večjo verjetnost, da glavni delničarji s prevzemom ne bi dosegli praga za izključitev (iztisnitev) malih delničarjev, kar bi pomenilo prisilno izplačilo naših delnic po ceni, ki jo bodo določili brez nas.

 

 

 

 

 

 

Ker bo po podpisu sporazuma potrebno izpeljati postopek še pri izbrani borzno posredniški hiši, Vam predlagamo, da izpolnjeni in podpisani sporazum čimprej vrnete v priloženi predplačani kuverti, skladno z navodili v pismu VZMD.

 

 

 

 

 

 

V pričakovanju, da boste to storili čimprej, Vas lepo pozdravljamo.

 

 

 

S spoštovanjem,

 

 

 

 

Franc HARTMAN

 

predstavnik sekcije LTH pri VZMD v ustanavljanju

 

 

 

 

Predstavniki odbora malih delničarjev

 

kontaktne osebe:

 

 

 

Franc Švarc (tel. 031 893 593)

 

Rajko Krmelj (tel. 031 313 658)

 

Vid Liebhart (tel. 031 668 463)

 

Roman Hartman (tel. 041 828 770)

 

Franc Hartman (tel. 041 481 588)

 

 

Značke: odprodaja