Danes je v Rogaški Slatini potekala skupščina družbe Zdravilišče Rogaška, d.d., na kateri je bilo prisotnega 47,58 % delnic z glasovalno pravico, pri čemer so se skupščine udeležili trije delničarji: večinski lastnik družba Hotel Sava Rogaška (47,13 %), družba FI_COM, d.o.o., in VZMD.

V sklopu obravnave letnega poročila je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, opozoril, da se pri tej točki običajno predstavi finančno stanje družbe in morebitni bilančni dobiček oz. izgubo. Hkrati je zastavil tudi vprašanje, kdaj si lahko delničarji obetajo kakršenkoli donos iz naslova svoje naložbe v delnice družbe. Na njegova vprašanja sta odgovorila predsednik uprave družbe, Matej Goričan in predsednik nadzornega sveta, ki  hkrati zastopa tudi večinskega lastnika, Stanislav Pšeničnik. Po besedah predsednika uprave je bilančna izguba za leto 2014 znašala 219.390,00 €, pri čemer je na dodatna vprašanja mag. Verbiča, predstavil še nekatere ključne dogodke v preteklosti ter z njimi povezane sodne postopke, ki močno vplivajo na današnje stanje družbe.  Ob tem je Predsednik VZMD povprašal tudi o morebitnem ugotavljanju odgovornosti za pomembne in obremenjujoče napake v preteklosti.

Sicer so bili vsi s sklicem predlagani sklepi na skupščini sprejeti s preko 99 % prisotnega kapitala.

Predsednik VZMD se je po koncu skupščine odpravil na Ptuj, kjer se bo ob 14:00 pričela skupščina Perutnine Ptuj, d.d., za tem pa se bo že tradicionalno udeležil Strateškega foruma Bled. Dogajanje spremlja tudi ekipa VZMD.tv / investo.TV, ki bo tudi tokrat pripravila video reportaže s skupščine Perutnine Ptuj (VIDEO REPORTAŽA s skupščine v letu 2013) in dogajanja na Strateškem forumu Bled (VIDEO REPORTAŽA z lanskoletnega dogajanja) 



www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 57 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international