SCT__Vrhovno_dravno_toilstvo_danes_potrdilo_prejem_od_VZMD_podanega_suma_pretakanja_kapitala

Predstavnik Sekcije SCT pri VZMD, mag. Aleksander S. Kucler, je včeraj na Vrhovno državno tožilstvo, Skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, podal sum pretakanja kapitala iz matične družbe SCT, d.d., v družbo SCT Investicije, d.o.o. Takšno odločitev je bila v okviru VZMD sprejeta potem, ko so se v zadnjih dneh v javnih občilih zvrstile precej zaskrbljujoče informacije o družbi SCT, d.d., čemur so sledili številni telefonski klici in vprašanja delničarjev, ter po tem, ko VZMD in mag. Kucler nista prejela nikakršnega odgovora na pismo, ki ga je uprava SCT prejela 6. 12. 2010. Glede na to in dejstvo, da je v Delničarski sporazum in Sekcijo SCT pri VZMD vključenih 347 od skupno 698 malih delničarjev družbe SCT, se je predsednik VZMD, neposredno po vrnitvi z mednarodne investitorska konference in skupščine Euroshareholders, sestal s strokovnimi sodelavci in predstavnikom sekcije mag. Kuclerjem. Pri tem je bila sprejeta odločitev o odzivu in nadaljnjih postopkih VZMD, potem ko je bil prejšnji tovrstni sestanek opravljen pred zadnjo skupščino SCT pred dvema mesecema, ki je poleg predhodno znanih pomembnih informacij in odločitev prinesla tudi najavo intenzivnega iskanja strateškega partnerja ter dokapitalizacije družbe. Omenjeno pismo VZMD Vrhovnemu državnemu tožilstvu je objavljeno zgoraj. 

 

Pregled ekskluzivnih poročil VZMD.TV v primerih SCT in DELFI:

Zadnja skupščina družbe SCT, d.d., 8. 10. 2010:

 

 

Predzadnja skupščina družbe SCT, d.d. - prva po pripojitvi družbe DELFI, d.d. - 2. 10. 2009: 

 

 

Skupščini DELFI, d.d., 10. 4. 2009:

  

 

 

Skupščini DELFI, d.d., 9. 9. 2008:

 

VZMD.TV - iztisnitev iz SCT - tretji narok na Gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani, 22. 4. 2010:

 

Izjava mag. Aleksandra S. Kuclerja po drugem naroku na Oddelku za gospodarsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani, 28. 5. 2008:

 

Izjava mag. Kristjana Verbiča za RTV Slovenija po drugem naroku na Oddelku za gospodarsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani, 28. 5. 2008:

 

Izjava mag. Kristjana Verbiča po drugem naroku na Oddelku za gospodarsko sodstvo Okrožnega sodišča v Ljubljani, 28. 5. 2008:

 

Predstavnik Sekcije SCT in Delfi pri VZMD mag. Aleksander S. Kucler o problematiki iztisnitve iz SCT, 27. 5. 2008: