S tem tednom VZMD uvajaja nekatere dodatne spremembe pri poslovanju. Kot že v preteklem tednu, so vse do preklica odpovedane uradne ure v prostorih VZMD. Sodelavci Združenja bodo še naprej delničarjem in zainteresiranim na razpolago preko telefonskih številk 01 25 11 420 in 051 770 771 ter elektronske pošte info@vzmd.si ali delnice@vzmd.si, le da je do preklica njihova neposredna odzivnost omejena na čas med med 9:00 in 13:00 uro (prej do 17:00).

V VZMD so se sicer na epidemijo COVID-19 nemudoma odzvali ter še pred uradno razglasitvijo epidemije sprejeli previdnostne ukrepe, skladne s priporočili in omejitvami, sprejetimi s strani Vlade RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS, pa tudi smernicami Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Kljub zaustavitvi javnega življenja so sodelavci VZMD minuli teden zagotavljali praktično povsem nemoteno delovanje Združenja. Ob tem so zaznali občutno usahnitev vsakršnih klicev, povpraševanj in novih zadev ter umiritev oz. zaustavitev tekočih zadev, postopkov in splošne aktivnosti.

Na sodelavce so se obračali predvsem posamezni pristopniki k civilni družbi »Delniška OPORA« (VIDEO), ki so želeli zaradi drastičnega padca tečajev vrednostnih papirjev preklicati oz. preložiti sodelovanje pri skupni prodaji vrednostnih papirjev, ki je načrtovana za konec marca. VZMD bo prejete želje vseh pristopnikov upošteval, za preostale pa bo, kot načrtovano, skušal zagotoviti predvidene prodaje.

V Združenju sicer še naprej potekajo vsi delovni procesi, prizadevanja in dejavnosti. Tako še naprej deluje tudi informacijska pisarna za vse imetnike vrednostnih papirjev, vlagatelje, tisoče podpisnikov Delničarskih sprazumov ter preko 1.500 pristopnikov k civilni družbi »Delniška OPORA«. Prav tako so sodelavci VZMD na razpolago vsem zainteresiranim in vključenim v mednarodna poslovno-investitorska programa Invest to Slovenija - investo.si in International Investors' Network – invest-to.net, čeprav je spričo okoliščin večina osrednjih mednarodnih dogodkov prestavljenih v prihodnje mesece. 


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev