Z Vodjo sektorja na Oddelku za gospodarstvo pri OECD, gospodom Pierre Beynetom, so predstavniki VZMD in investo.tv predsinoči pripravili EKSKLUZIVNI POGOVOR, skupaj z video reportažo, o slovenski aktualni problematiki, privatizaciji ter umiku države iz gospodarstva. Ugledni mednarodni gost se je v ljubljanskem Hotelu Slon udeležil Konference »Umik države iz gospodarstva«, v organizaciji Akademskega združenja Pravnik.

V sklopu Konference je potekala tudi okrogla miza z naslovom »Vladna strategija in tuji zgledi ter priporočila«, ki se je je, v okviru prizadevanj programov invest to Slovenia - investo.si in International Investors' Network - invest-to.net, aktivno udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič.

Slednji je v sklopu razprave Ministru za finance, dr. Janezu Šušteršiču, gospodu Pierru Beynetu in Podpredsedniku Atlas Economic Research Foundation, dr. Tom G. Palmerju, zastavil vprašanje glede možnosti za javno prodajo lastniških deležev Republike Slovenije v najpomembnejših slovenskih podjetjih ter tudi sodelovanje državljanov - vsaj v prvem krogu načrtovanih odprodaj oz. privatizacije - morda z ustreznimi davčnimi stimulacijami in v luči pokojninske reforme.


Sorodne VIDEO REPORTAŽE in prispevki:

EKSKLUZIVNI POGOVOR s svetovalko EU za področje ekonomskih politik, Mario João Rodrigues, o nekaterih najaktualnejših in perečih vprašanjih (november 2012)

LJUBLJANA - danes VZMD poročal OECD o korporativnem upravljanju, zaščiti manjšinskih delničarjev in predlogih VZMD za spremembo zakonodaje (Ljubljana, oktober 2012)

VIDEO REPORTAŽA s Strateškega foruma Bled s poudarki iz ostrega govora Generalnega sekretarja OECD ob poslovnem kosilu, kjer je bil predstavljen tudi skorajšnji mednarodni investitorski sejem s konferenco v organizaciji VZMD in programa investo.si - investo Expo (Ljubljana, september 2012)

EKSKLUZIVNA VIDEO REPORTAŽA z mednarodne konference EuropeanIssuers »The future of European Equity Markets« na Milanski borzi - programa investo.si in investo.international te dni še na investitorski konferenci v Wiesbadnu

VIDEO POSNETEK aktualne razprave »Revitalizing Capital Markets Through Pensions and Other Reforms« v sklopu mednarodne investitorske konference in sejma investo Expo

 

VIDEO POSNETEK aktualne razprave »Euro and Eurobonds in the Global Context - The Role and Perspective of Banks and Financial Systems« v sklopu mednarodne investitorske konference in sejma investo Expo

VIDEO POROČILO z mednarodne konference ter podelitve nagrad in priznanj Slovenskega združenja za kakovost in odličnost (november 2012)

 

VIDEO POSNETEK panele »Competitiveness of Slovenia as seen from Foreign Direct Investors«, ki jo je pripravil JAPTI v sklopu mednarodne investitorske konference in sejma investo Expo v organizaciji VZMD

BRUSELJ - Evropska federacija uporabnikov finančnih storitev (EuroFinuse) in VZMD izražata utemeljeno zaskrbljenost nad predlogom reforme evropske regulative revizijskega trga, o kateri razpravlja Evropski parlament (Bruselj, avgust 2012)

VIDEO REPORTAŽA - o obisku predstavnika Misije Mednarodnega denarnega sklada (MDS) na sedežu VZMD (Ljubljana, april 2012)

PARIZ - Ob 50-letnici OECD v Parizu uspešno tudi VZMD, skupaj s slovenskim, evropskim in svetovnim vrhom (Pariz, maj 2011)

BRDO PRI KRANJU - OECD v Ekonomskem pregledu za Slovenijo 2011 (poglavje o tujih investicijah in upravljanju podjetij) izpostavlja zaščito pravic malih delničarjev ter prioritete, skladne z opozorili in prizadevanji VZMD (Brdo pri Kranju, februar 2011)

BRDO PRI KRANJU - »Slovenia should try harder« - VZMD na Konferenci ob predstavitvi poročila OECD (Brdo pri Kranju, julij 2009)

VIDEO REPORTAŽA - OECD načela upravljanja družb - poročilo VZMD TV z razprave na GZS (Brdo pri Kranju, januar 2009)

VIDEO REPORTAŽA - Misija OECD prisluhnila kritičnim stališčem in predlogom VZMD (Ljubljana, januar 2009)


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 250 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international – več o mreži 55 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev