Danes je bil že drugič prestavljen razpisani narok na koperskem sodišču v zvezi s tožbo, ki jo je sprožil VZMD preko predstavnika Sekcije Pomorska družba pri VZMD Karla Filipčiča. Gre za tožbo zaradi neizdaje delnic oz. vodenja "tajne" delniške knjige s strani uprave družbe.

https://www.youtube.com/watch?v=pJ5wqdPhCOg

Pomorska družba, d.d. je namreč donedavna vodila »tajno delniško knjigo«, kar je omogočalo velike manipulacije. Šele po pričetku postopkov iz naslova tožbe in po davno pretečenem zakonskem roku, je uprava Pomorske družbe 28. januarja 2009 vendarle poskrbela, da so bile delnice naposled vpisane v Centralni register pri Klirinško depotni družbi, d.d. (KDD), a zgolj za državljane Republike Slovenije, ki predstavljajo 91,46 % vseh lastnikov. Še vedno pa ostajajo neizdane preostale delnice sedanjih in bivših pomorcev (cca. 140 delničarjev, ki imajo 8,54 % vsega kapitala) iz bivše skupne države, ki jim je tako od 31. decembra 2008 še dodatno onemogočeno razpolaganje z njihovo lastnino.


V poročilu VZMD TV z današnjega naroka na koperskem sodišču si lahko ogledate izjavi odvetnika VZMD pri primeru Pomorska družba Klemna Veršiča in predstavnika Sekcije Pomorska družbe pri VZMD Karla Filipčiča.