• Medij: STA

sta zvtg30042020

Ljubljana, 30. aprila - VZMD je na Zavarovalnico Triglav naslovil nasprotni predlog za delitev lanskoletnega bilančnega dobička, po katerem bi delničarji dobili 2,50 evra bruto na delnico. Zavarovalnica se s tem ne strinja, saj predlog ne upošteva poziva Agencije za zavarovalni nadzor in vidika ohranjanja finančne stabilnosti skupine.

Uprava in nadzorni svet Zavarovalnice Triglav sta skupščino zaradi koronavirusa prestavila na 2. junij in po prejemu poziva Agencije za zavarovalni nadzor za začasno zadržanje izplačila dividend delničarjem skupščini predlagala, naj bilančni dobiček v višini 60,54 milijona evrov za lani ostane nerazporejen.

Kot so danes sporočili iz Triglava, so prejeli nasprotni predlog Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), ki meni, da je družba sposobna izplačila brez negativnih vplivov ali ovir siceršnjim načrtom družbe. Uprava se s tem ne strinja, saj predlog ne upošteva poziva agencije in "v zadostni meri ne upošteva vidika ohranjanja finančne stabilnosti skupine Triglav v trenutnih razmerah velike negotovosti".

V VZMD so po pozivu Agencije za zavarovalni nadzor zavarovalnim družbam in podobnem pozivu Banke Slovenije bankam na obe in na Združenje nadzornikov Slovenije naslovili poziv, naj predstavijo "resne analize", ki bi opravičevale priporočila in oz. odredbe o neizplačevanju dividend.