OZN 003

Konec julija se je z vrnitvijo s Svetovnega kongresa prava v New Yorku, zaključila svetovna turneja mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMDInvest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international, v okviru katere je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, v dobrih dveh mesecih obkrožil svet ter službeno obiskal Vietnam, Belgijo, Singapur, Finsko, Južno Korejo in ZDA. Ekipa investo.TV je ob tem pripravila pregledno VIDEO REPORTAŽO: https://youtu.be/Q50Xh8c27vk.

Obsežna turneja se je pričela s sodelovanjem v gospodarski delegaciji v Vietnam, ki je spremljala Podpredsednico Vlade RS in Ministrico za zunanje zadeve, Tanjo Fajon, na njenem uradnem obisku. Sledil je obisk Singapurja, kjer se je mag. Verbič na povabilo organizatorjev udeležil enega osrednjih tehnoloških sejmov v Aziji - Asia Tech x Singapore (ATxSG). Azijski del turneje je prekinil z obiskom Bruslja, kjer sta potekali srečanji Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) ter Svetovne federacije investitorjev (WFI) ter odmevna mednarodna investitorska konferenca. Za tem pa je odpotoval še v Helsinke, kjer je kot član Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG) - sodeloval na pomembnem, dvodnevnem zasedanju skupine. Intenzivnemu evropskemu postanku je sledil obisk Seula, kjer se je mag. Verbič vključil v gospodarsko delegacijo v Južno Korejo, ki je spremljala Podpredsednico Vlade RS in Ministrico za zunanje in evropske zadeve, Tanjo Fajon, ter Ministra za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaža Hana, na njunem uradnem obisku. Iz Južne Koreje je Predsednik VZMD, prek San Francisca in Los Angelesa, odpotoval v New York kot vabljeni govorec na SVETOVNEM KONGRESU PRAVA, ki ga je ob 60-letnici pripravila WORLD JURIST ASSOCIATION, organizacija s posebnim statusom pri OZN.

Kot vselej, je bilo tudi ob tokratni izjemni turneji poskrbljeno za predstavitev investicijskih priložnosti, dejavnosti in možnosti v okviru programov investo.si in investo.international. Iz VZMD vabijo gospodarske subjekte, institucije in projekte, da se jim pridružijo v okviru prizadevanj mednarodnih poslovno-investitorskih programov ter jih kontaktirajo in posredujejo svoje informativno-promocijske materiale.

Ravno v tem času je namreč v teku že naslednja mednarodna turneja, v okviru katere se je mag. Verbič po povabilu organizatorjev, v španskem Santiagu de Compostela, udeležil Finančnega foruma EUROFI (VIDEO: https://youtu.be/NtNa3B9AFEg), ob robu srečanja evropskih ministrov za gospodarstvo in finance ECOFIN; v prihodnjih dneh pa bo v Madridu prisostvoval tudi skupni konferenci evropskih regulatornih in nadzornih organov – ESAs Consumer Protection Day. Trenutna turneja bo sklenjena sredi oktobra na Dunaju, z mednarodno investitorsko konferenco Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) in Avstrijskega združenja investitorjev (IVA).


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si