vietnam2023

Ob uradnem obisku Ministrice za zunanje zadeve Republike Slovenije, Tanje Fajon, v Vietnamu, bo konec tedna v Hošiminh in Hanoj, odpotovala tudi gospodarska delegacija v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Ministrstva za zunanje in evropske zadeve. Po aktivnem sodelovanju na pripravljalnem sestanku članov gospodarske delegacije, se bo - v okviru prizadevanj mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international - delegaciji pridružil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič.

Delegacija se bo v Hošiminhu med drugim udeležila Slovensko-Vietnamskega poslovnega foruma, predvidoma pa tudi odprtja novega konzulata Republike Slovenije. Prav tako je predviden obisk mednarodnega sejma Autotech & Accessories ter nekatera druga delovna srečanja in sestanki. V Hanoju bo sledilo še srečanje Ministrice in gospodarske delegacije s tamkajšnjim Ministrom za industrijo in trgovino, Nguyen Hong Dien, in številna druga srečanja.

Kot vselej, bo tudi tokrat poskrbljeno za predstavitev investicijskih priložnosti, dejavnosti in možnosti v okviru programov investo.si in investo.international. Zainteresirani gospodarski subjekti, institucije in investicijski projekti lahko posredujejo informativno-promocijska gradiva do PETKA, 19. 5. 2023, do 13. ure, na sedež VZMD, Hrenova 13, 1000 Ljubljana, oziroma koordinatorju mednarodnih programov Matevžu Tratarju, po dogovoru preko tratar@investo.si


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si