Obvestilo Istrabenza o podpori pobudi poblaščencev in VZMD ter poteku organiziranega zbiranja pooblastil za uresničevanje glasovalnih pravic delničarjev na 12. skupščini delničarjev Istrabenz, ki bo 28. 8. 2008. Z namenom zagotovitve učinkovitega zastopanja na skupščini vseh delničarjev bodo vsi delničarji Istrabenza na svoj naslov prejeli dopis, pooblastilo s seznamom pooblaščencev, navodilo za izpolnjevanje pooblastila ter povratno ovojnico z že natisnjenim naslovom in plačano poštnino.

Organizirano zbiranje pooblastil za uresničevanje glasovalnih pravic delničarjev


Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba ISTRABENZ, d.d., Koper objavlja naslednje sporočilo:

Istrabenz, holdinška družba, d.d., obvešča zainteresirane javnosti, da bo potekalo organizirano zbiranje pooblastil za uresničevanje glasovalnih pravic delničarjev na 12. skupščini delničarjev Istrabenz, holdinške družbe, d.d., ki je sklicana za 28. 8. 2008 v dvorani Amerigo Vespucci v Kongresnem centru Portus v Portorožu.

Družba Istrabenz d.d. se je odločila podpreti pobudo pooblaščencev in VZMD - Vseslovenskega združenja malih delničarjev, da se izvede organizirano zbiranje pooblastil z namenom zagotovitve učinkovitega zastopanja na skupščini vseh delničarjev holdinške družbe Istrabenz, d.d.

Delničarji holdinške družbe Istrabenz, d.d., bodo do 4. 8. 2008 prejeli na svoj naslov dopis, pooblastilo s seznamom pooblaščencev, navodilo za izpolnjevanje pooblastila ter povratno ovojnico z že natisnjenim naslovom in plačano poštnino.

Delničarji bodo imeli možnost izbirati med naslednjimi pooblaščenci:
1. G. KOSMINA Janko, predsednik nadzornega sveta družbe Istrabenz d.d.,
2. Ga. PRIMOŽIč Klavdija, članica nadzornega sveta družbe Istrabenz d.d.,
3. Dr. MEJAK Miran, predsednik Sveta VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov,
4. Mag. VERBIč Kristjan, predsednik VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov.

Delničarjem priporočamo, da izpolnjeno pooblastilo odpošljejo v povratni ovojnici (z že vpisanim naslovom) najkasneje do 21. 8. 2008 in se s tem izognejo morebitni zamudi v zvezi z upoštevanjem pooblastila. Pooblastilo mora prispeti na naslov izvajalca organiziranega zbiranja pooblastil do vključno 25. 8. 2008, ki je zadnji dan za prijavo na 12. sejo skupščine holdinške družbe Istrabenz d.d.; kasneje prejeta pooblastila, se ne bodo upoštevala.


Vsebina te objave je dostopna tudi prek spletnih strani holdinške družbe Istrabenz, d.d., od danes dalje za obdobje najmanj pet let.


Koper, 28.7.2008

Uprava holdinške družbe
Istrabenz, d.d.