Izključeni manjšinski delničarji družbe SCT lahko vložijo svoje predloge za preizkus višine primernosti odpravnine.Predstavnik Sekcij SCT in Delfi pri VZMD mag.Aleksander Kucler poziva,da se pridružite postopku za zvišanje odpravnine ob iztisnitvi iz SCT.

 

 

Spoštovani (bivši) delničarji SCT, d.d.!

 

 

Kot ste v preteklih mesecih že opazili, ste bili na podlagi sklepa skupščine družbe SCT, d.d, z dne 31. 8. 2007 iztisnjeni iz družbe. Glavni delničar, družba Delfi, d.d., (ta je v večinski lasti managerjev družbe SCT d.d. - Ivana Zidarja, Aleksandra Mezeta in Janeza Jamnika), je na podlagi revizorjevega poročila določila, da znaša primerna odpravnina za posamezno delnico 26,74 EUR kar znaša le dobro tretjino knjižne vrednosti na dan 31. 12. 2006. Fizično so vam bile delnice odvzete 19. 12. 2007, denarno nadomestilo pa vam je bilo izplačano v začetku meseca marca letošnjega leta.

 

Zaradi »čudnega« lastninjenje družbe SCT, d.d., sem kot mali delničar družb SCT, d.d., in Delfi, d.d., sredi lanskega leta obrnil na VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov. Mediji, državni organi, javnost in mali delničarji družb SCT, d.d., ter Delfi, d.d., so bili preko VZMD obveščeni o dogajanju v zvezi z lastninjenjem družbe SCT, d.d., vsi pa so počasi pričeli dojemati kakšni so resnični nameni vodstva družbe SCT, d.d., - poceni in z manipulacijo priti do celotnega premoženja največje slovenske gradbene družbe, katero je s svojimi žulji zgradilo na tisoče slabo plačanih ljudi.

 

Ker sem menil, da je predlagana odpravnina močno premajhna (po tem vrednotenju je celoten SCT vreden manj kot 13 milijonov EUR), sem se kot mali delničar, ob strokovni pomoči VZMD, odločil, da se ta odpravnina še enkrat preveri. Tako sem kot še štirje drugi delničarji družbe SCT d.d. na Okrožnem sodišču v Ljubljani vložil zahtevo po sodni preveritvi višine odpravnine. Na prvi obravnavi, ki se je odvijala dne 26. 3. 2008, smo mali delničarji preko naših odvetnikov zahtevali da se primerna odpravnina določi s pomočjo poravnalnega odbora izvedencev. Mali delničarji menimo, da primerna denarna odpravnina znaša precej več - po mojih primerjavah s podobnimi podjetji tujini, bi ta morala znašati od 6 pa do 33 krat več. Sodišče je privolilo v našo zahtevo po določitvi poravnalnega odbora izvedencev, obenem pa je v Uradnem listu št. 36 z dne 11. 4. 2008 s spodnjim obvestilom pozvalo tudi ostale male delničarje, da se pridružijo:

 

»Okrožno sodišče v Ljubljani, Oddelek za gospodarsko sodstvo, Tavčarjeva 9, Ljubljana, obvešča vse na skupščini dne 31. 8. 2007 »izključene« manjšinske delničarje družbe SCT, d.d., da lahko v roku enega meseca od objave tega obvestila vložijo svoje predloge za preizkus višine primernosti odpravnine, ki jo je ponudil glavni delničar družba Delfi, upravljane naložb d.d., Ljubljana, Vošnjakova 8/a. Po poteku citiranega roka, skladno s 607. členom Zakona o gospodarskih družbah, predlogov več ni dopustno vložiti. Predloge je treba vložiti v dveh izvodih na naslov sodišča, z oznako opravilne številke: Ng 67/2007.

 

 

Okrožno sodišče v Ljubljani dne 1. 4. 2008«

 

 

 

 

 

Zato vas kot (bivše) male delničarje družbe SCT, d.d., vabim, da se pridružite skupini malih delničarjev, ki želi doseči višjo denarno odpravnino. To zdaj lahko storite neposredno preko sodišča, pa tudi tako, da se mi pridružite v okviru VZMD, naših strokovnjakov in odvetnikov. Za podrobnejše informacije se obrnite na VZMD, Salendrova 4, 1000 Ljubljana, tel. 01/ 25 11 420, E-pošta: info@vzmd.si.

 

Lep pozdrav,

 

 

 

mag. Aleksander Kucler

 

Sekciji SCT in Delfi pri VZMD

Značke: iztisnitev