Ponudba M1 10102018

Ob številnih postopkih za skupinsko prodajo delnic malih delničarjev, ki jih v okviru programa »Delniška OPORA« vodi VZMD, je bil v tem mesecu dosežen premik tudi v primeru delnic družbe M1, d.d. VZMD je namreč s strani največjega delničarja, družbe COPARTNER, d.o.o. (88,86 % vseh delnic), prejel Ponudbo za odkup delnic M1 v višini 0,90 € za delnico. Kot je ob tem zapisal ponudnik (potencialni kupec), so delnice M1 v preteklih letih na Ljubljanski borzi odkupovali po ceni med 0,50 in 0,60 € za delnico, glede na večjo količino, ki je predmet pogovorov, pa so pripravljeni dodati še 50 % premijo na borzno ceno. Ob tem so v VZMD prepričani, da bi v nadaljnjih pogajanjih lahko dosegli še višjo prodajno ceno, posebej v primeru dodatnega povečanja obsega prodajnega svežnja delnic. Zaradi navedenega v VZMD ponovno vabijo 12.480 malih delničarjev, naj se pridružijo njihovim prizadevanjem za skupno prodajo.

Tudi v družbi M1, naslednici nekdanje pooblaščene investicijske družbe (PID), ima namreč večina (11.520) delničarjev svoje delnice še vedno na ukinjenih registrskih oz. prehodnih računih pri KDD. Glede na visoke stroške nadaljnjega imetništva ter ob dejstvu, da družba ni - in kot vse kaže tudi v prihodnje - ne bo izplačevala dividend, so v VZMD ob avgustovski skupščini intenzivirali prizadevanja za paketno prodajo delnic malih delničarjev, združenih preko »Delniške OPORE« in Delničarskega sporazuma. Tem prizadevanjem se je doslej pridružilo 572 delničarjev, VZMD pa vabi tudi vse preostale delničarje, da se postopkom skupne prodaje nemudoma priključijo.

Delničarji, ki imajo svoje delnice še vedno na prehodnih oz. ukinjenih registrskih računih pri KDD, lahko k »Delniški OPORI« pristopijo z enostavno izpolnitvijo PRISTOPNE IZJAVE in NALOGA ZA PRENOS. Pristopno izjavo delničarji pošljejo na VZMD (Hrenova 13, 1000 Ljubljana), nalog za brezplačni prenos pa lahko osebno oddajo v vložišču KDD (Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana) ali pa ga pošljejo po pošti – v tem primeru utegne KDD zahtevati dodatna dokazila o istovetnosti.

Za vsa dodatna pojasnila se delničarji lahko obrnejo na Informacijsko pisarno VZMD, vsak delavnik med 9.00 in 17.00, prek telefonskih številk 01 25 11 420 ali 031 770 771 in e-pošte delnice@vzmd.si


Sorodna sporočila:

KOVINTRADE, M1, CVETLIČARNA, INTARA, GORIŠKE OPEKARNE, NTU – v tem tednu že 21 skupščin družb, ob aktivni udeležbi in predlogih predstavnikov VZMD ter programa »Delniška OPORA« - sreda, 29.08.2018

Kompas MTS, M1 in AG - skupščinski teden - petek, 19.08.2016


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev