IMAG1266

Med 24. in 27. septembrom, v Madridu poteka ustanovitveni kongres mednarodne mreže uglednih pravnih pisarn - International Financial Litigation Network. Kongresa novoustanovljene mreže, ki poteka na pobudo ene vodilnih in najuglednejših odvetniških pisarn v Španiji Cremades & Calvo-Sotelo, se v sklopu prizadevanj za zaščito delničarjev in investitorjev udeležuje tudi Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), mag. Kristjan Verbič.

 Pravne pisarne vključene v International Financial Litigation Network uspešno zastopajo delničarje in investitorje tudi v najzahtevnejših primerih oškodovanj in prevar v svetovnem merilu, kot so na primer Bankia, Bernard Madoff in British Petroleum. Tako so se včerajšnje ustanovne skupščine udeležili ustanovitelji in najvidnejši predstavniki odvetniških pisarn iz Avstrije, Brazilije, Italije, Nemčije, Nizozemske, Španije, Turčije in ZDA.

IMAG1289

Po ustanovni skupščini je, glavni pobudnik novoustanovljene mreže, soustanovitelj in predsednik Odvetniške družbe Cremades & Calvo-Sotelo, Javier Cremades, na svojem domu priredil sprejem, ki so se ga na njegovo povabilo udeležili tudi posamezni predstavniki Svetovne federacije investitorjev (WFI), Predsednik WFI, Roger Ganser, Generalni sekretar WFI, dr. Jean-Pierre Paelinck, Direktor Španskega združenja delničarjev, Henning Wegener in mag. Kristjan Verbič. 

Vzporedno z omenjenim kongresom, poteka tudi letno zasedanje Svetovne federacije investitorjev (WFI), pri čemer je včeraj zasedal Izvršni odbor te mednarodne organizacije, ki združuje predstavnike investitorjev iz 55 držav, danes pa poteka Letna skupščina, na kateri VZMD predstavlja mednarodna poslovno-investicijska programa Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international), v okviru katerih zagotavlja navezovanje stikov, prisotnost in možnost predstavitev podjetjem in investicijskim projektom iz Slovenije, regije in širše.

IMAG1309

V sklopu programa letnega srečanja WFI, bo mag. Verbič danes obiskal tudi Španski kongres, kjer bo zbrane med drugim sprejel Predsednik kongresa.

Po današnji predstavitvi Banke Santander, ki ji je Predsednik VZMD prisostvoval že ob srečanju s Predsednikom uprave, Don Emiliom Botinom, leta 2011, bodo ugledni predstavniki WFI jutri obiskali še Špansko centralno banko ter letalsko, obrambni in vesoljski koncern EADS.

Tudi ob tokratnih priložnosti je ustrezno poskrbljeno za predstavitev družb, institucij in investicijskih projektov, vključenih v mednarodna poslovno-investicijska programa VZMD.

IMAG1298

Po  uspešnih predstavitvah v AstaniAlmatyu, Bakuju, Bruslju, BukareštiDunaju,  Kijevu, Ljubljani, Moskvi, New Delhiju, Tokiu in Zagrebu, bodo v prihodnjem mesecu realiziralne vsaj še v Moskvi, Dunaju in Cape Townu.

V VZMD vabijo vse, da svoj cenjeni interes za sodelovanje sporočijo koordinatorju programa investo.si pri VZMD, na telefonsko številko 031 770 771 ali po e-pošti tratar@investo.si.

Razsirjen program 2013


Nekaj relevantnih VIDEO REPORTAŽ investo.tv in vzmd.tv:

DUNAJ - EKSKLUZIVNA VIDEO REPORTAŽA z osrednjega srečanja Evropske mreže poslovnih angelov ter skladov rizičnega in zagonskega kapitala EBAN 2013, maj 2013

BRUSELJ - VIDEO REPORTAŽA in VIDEO REPORT - ekskluzivno iz EVROPSKEGA PARLAMENTA, mednarodne konference EuroFinUse ter volilne skupščine, razglasitve novega Predsednika in Odbora direktorjev te vplivne evropske asociacije, kamor je ponovno izvoljen tudi predstavnik Slovenije, marec 2013

ZAGREB - VIDEO REPORTAŽA o srečanju slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov, ob obisku Predsednika RS, s predstavitvijo mednarodnih investitorskih programov VZMD: investo.si in investo.international, maj 2013

LJUBLJANA - VIDEO REPORTAŽA s pripravljalnega seminarja gospodarske delegacije na Japonsko, ob obisku Predsednika RS pri japonskem Cesarju in Predsedniku Vlade - aktivna vloga VZMD z mednarodnima investitorskima programoma investo.siin invest-to.net, februar 2013

BAKU - VIDEO REPORTAŽA in VIDEO COMMENTARY o obisku slovenske gospodarske delegacije v Azerbajdžanu, ob visokem obisku premiera in gospodarskega ministra RS - aktivna vloga VZMD z mednarodnima investitorskima programoma investo.si in investo.international, januar 2013


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

investo.international - več o mreži 55 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international