TV SLOVENIJA 1, 20.08.2015, DNEVNIK, 19.14

Dividenda Krke_bo_višja_od_predloga_upraveDEJAN LADIKA: Novomeška Krka je ponovila junijsko skupščino. Znana je višina dividende, ki je nižja od pričakovanj malih delničarjev, a vseeno višja od predloga uprave. Prvi mož Krke Jože Colarič pa je tudi zanikal ugibanja, da bi lahko prišlo do sprememb na vrhu podjetja.
PETRA DRŽAJ: Krkini delničarji so popoldne prišli na ponovljeno skupščino. Informacija zanimiva za 60.000 delničarjev je višja dividenda. Izglasovan je bil sklep državnih lastnikov.


JOŽE COLARIČ (predsednik uprave Krke): Dividenda ne bo 2,2 evra bruto na delnico, ampak 2,5 bruto na delnico. Večina imetnikov Krkinih delnic bo prejela dividende 21. septembra.
DRŽAJ: Izplačanih bo 81 milijonov evrov. Krkin zaslužek pa krojita ruski trg in tečaj rublja. Zaradi valutnih tveganj so v zadnjih letih ob 100 milijonov evrov zaslužka odprodaje zdravil. Doslej se niso zavarovali.
COLARIČ: To ni tako kot požarno zavarovanje pri zavarovalnici, ampak se izpostavljaš rizikom, potem moraš ti plačat še dodatno poleg zavarovalne, bom rekel v narekovajih, premije, neke kazni.
DRŽAJ: Rubelj še pada, tvegali več ne bodo.
COLARIČ: Mi v tretjem kvartalu letošnjega leta pa imamo tele, to se pravi celotno odprto pozicijo v rubljih zavarovano.
RAJKO STANKOVIČ (Društvo Mali delničarji Slovenije): Mi do danes nismo vedeli, da se je Krka zavarovala in upamo, da je zgodba z valutnimi tveganji enkrat za vselej končana v Krki.
DRŽAJ: Krka je bila dva meseca brez nadzornega sveta.
STANKOVIČ: Imamo nadzorni svet, kar je najbolj pomembno, da je Krka operativno sposobna in se veselimo nadaljnjih dobrih rezultatov.
DRŽAJ: Pod taktirko Jožeta Colariča? Pojavila se je informacija o zamenjavi.
COLARIČ: Mislim, da je to brez neke osnove, vsaj meni ni nihče tega do zdaj omenil.
DRŽAJ: Znano pa je, da ima predsednik Krkine uprave mandat do konca leta 2021.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Držaj Petra
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 20. 08. 2015
Termin: 19:14
Trajanje:3