POP TV, 3.12.2015, 24 UR, 19:15

JANI MUHIČ: Bodo obsežne akcije kriminalistov, ki so pod lupo vzeli posle uprave Perutnine Ptuj Slovensko industrijo jekla zamajale dolgoletno vladavino prvega moža Perutnine Romana Glaserja?
PETRAKERČMAR: Vodstvo Slovenske industrije jekla po preiskavah, ki so na Ptuju trajale vse do pol treh zjutraj pričakuje, da bo celotna uprava Perutnine zapustila svoje položaje. A Glaser, ki naj bi si z domnevno spornimi posli pridobil več kot 500.000 evrov premoženjske koristi odgovarja: Ne čutim prav nobene potrebe po odstopu. Več pa Miha Drozg.
MIHA DROZG: Dolgo v noč bili kriminalisti na sedežu Perutnine Ptuj, z njimi ves čas tudi pridržana uprava z Romanom Glaserjem na čelu. Pred tem so obiskali domove četverice, Slovensko industrijo jekla, družbo Holding PMP, odvetniško pisarno Rojs - Peljhan - Prelesnik in partnerji. Danes pa prvi odzivi. Najprej jeklarjev…
DENIS MANCEVIČ (Slovenska industrija jekla): Od uprave družbe Perutnina Ptuj pričakujemo, da prevzame vso odgovornost in odstopi.
DROZG: Slabo uro kasneje že odgovor prvega moža ptujskih perutninarjev.
ROMAN GLASER (predsednik uprave Perutnine Ptuj): Nimam take niti potrebe, niti zahteve, niti ne vem zakaj.
DROZG: Kako bodo v tem primeru ukrepali na SIJ-u še niso želeli razkriti.
MANCEVIČ: Kot pravijo, situacija je kritična, nikakor pa ne resna.
DROZG: Če bo četverica, ki naj bi ob SIJ-jevi dokapitalizaciji Perutnine pridobila skoraj 2 milijona evrov premoženjske koristi zapustila svoje stolčke, naj bi dobila še bogate odpravnine. Glaser, ki je pred današnjo tiskovno konferenco strokovno ocenjeval špricerje, kar 24 plač.
GLASER: Upam, da bomo vsi odgovorno in nenazadnje tudi z zadovoljstvom opravili to našo današnjo nalogo.
DROZG: Stična točka perutninarjev in jeklarjev je sicer že več let odvetnik Aleš Rojs.
RAJKO STANKOVIČ (društvo Mali delničarji Slovenije): Gospod Rojs je bil svetovalec uprave pri dokapitalizaciji in spomnimo se, da je gospod Rojs bil tudi nadzornik v Slovenski industriji jekla med leti 2007 in 2009 in domnevno je gospod Rojs tisti, ki je sestavil opcijsko upravičenje.
DROZG: Prav te pogodbe, ki jih je četverica sklenila s SIJ-jem so kriminalisti zato več ur iskali v prostorih odvetniške pisarne.
 
Medij: POP TV
Rubrika: 24 ur
Avtorji: Miha Drozg
Teme: mali delničarji
Datum: Čet, 03. dec.. 2015