TV SLOVENIJA 1, 04.09.2015, DNEVNIK, 19.32

Perje še_kar_frčiDEJAN LADIKA: Na Ptuju se perje po ponedeljkovi skupščini Perutnine Ptuj še ni poleglo. Uprava družbe je zavrnila vse očitke malih delničarjev o korupciji in napovedala kazensko ovadbo zoper Društvo malih delničarjev in njenega predsednika Rajka Stankoviča. Več pa v prispevku Gabrijele Milošič.
GABRIJELA MILOŠIČ: Proti vsem, ki bi z lažmi ali natolcevanjem škodili ugledu Perutnine Ptuj, bo uprava družbe uporabila vsa pravna sredstva.
ROMAN GLASER (predsednik uprave Perutnine Ptuj): Če se bo res dogodilo, da bo mali delničarji z Rajko Stankovičem vložili kakršnokoli ovadbo bo to uprava napravila in v svojem imenu in v imenu Perutnine Ptuj, kajti tokrat gre pa res za preseganje vseh normativov.


MILOŠIČ: Po očitkih malih delničarjev v zvezi z naknadnimi popravki poslovnih bilanc za leto 2013 pa člani uprave priznavajo, da je popravljanje podatkov za nazaj res neobičajno, a še vedno v skladu z zakonodajo.
TONE ČEH (član uprave Perutnine Ptuj): So vse te stvari bile pošteno v skladu s slovenskimi računovodskimi standardi in zakonom. V kolikor mi teh slabitev ne bi opravili, bi ne dobili mnenja, revizijskega sploh.
MILOŠIČ: Uprava Perutnine poudarja, da so na skupščini, kar potrjuje tudi notarski zapisnik, delničarje obvestili o obstoju opcijske pogodbe med upravo in novim večinskim lastnikom, Slovensko industrijo jekla in da morebitnih nepravilnosti ni.
MILAN ČUŠ (član Uprave Perutnine Ptuj): Pri preučitvi vse zakonodaje, tako zakona o trgu finančnih instrumentov, zakona o prevzemih in tako naprej, smo bili enotnega mnenja, da nismo storili ničesar napačnega.
MILOŠIČ: Pogodba, ki še ne velja, naj bi namreč po mnenju malih delničarjev omogočila članom uprave, da bi za svoj delež v Perutnini iztržili več kot drugi delničarji. Glaser je ob tem zanikal navedbo, da mu, če bo položaj zapustil, pripada 36 plač, za odpravnino bi dobil 24 plač.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Milošič Gabrijela
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 04. 09. 2015
Termin: 19:32
Trajanje:2